FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jordan: Oporba priznaje monarhiju ali traži promjene

Autor: mhaj
AMAN , 31. siječnja 2011. (Hina/AFP) - Fronta islamske akcije (FAI), glavna oporbena stranka u Jordanu istaknula je u ponedjeljak kako, za razliku od Egipta, oporba u toj zemlji ne poziva na promjenu režima u kraljevini, već traži političke reforme, izvijestili su u ponedjeljak dužnosnici stranke.

"Priznajemo legitimitet Hašemitske kraljevske obitelji koja vlada Jordanom", izjavio je glavni tajnik stranke Hamzeh Mansur. "Ne možemo povući paralelu između Jordana i Egipta", kazao je, istaknuvši kako "u Egiptu narod traži promjenu režima, a mi u Jordanu zahtijevamo političke reforme". Član izvršnog vijeća FAI-a Zaki Bani Rašid, rekao je kako bi se navedeni zahtjevi mogli izmijeniti "ukoliko vlasti ubrzo na njih ne reagiraju".

Rašid je također rekao da se izaslanstvo FAI-a u nedjelju sastalo s premijerom Samirom Rifaijem. "U peticiji koju smo mu predali tražimo ostavku vlade, amandmane na izborni zakon, osnivanje vlade nacionalnog spasa i izbor novog premijera", kazao je.

Mansur tvrdi da je riječ o "početku jednoga dijaloga". "Kralj je primio poruku naroda i nadamo se da će ubrzo reagirati". Kralj Abdulah II uskoro će privatno primiti članove izaslanstva FAI-a i saslušati njihove pritužbe i primjedbe.

(Hina) xmh ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙