FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HUP osnovao Udrugu poslodavaca u obrazovanju

Autor: mbur
ZAGREB, 31. siječnja 2011. (Hina) - U okviru Hrvatske udruga poslodavaca (HUP) osnovana je Udruga poslodavaca u obrazovanju, nova granska udruga kojoj je cilj kontinuirano praćenje i analiza sektora obrazovanja te značajniji utjecaj privatnog sektora na prilagodbu obrazovnog sustava za potrebe gospodarstva i tržišta rada.

Obrazovanje je jedan od ključnih sektora svake ekonomije i jedna od poluga razvoja konkurentnosti svakog društva, navode u priopćenju HUP te ističe kako su na inicijativu članova koji se bave pružanjem usluga obrazovanja, prepoznali potrebu da se u okviru Udruge organiziraju i poslodavci, koji bi djelovali na pozitive promjene u sektoru obrazovanja.

"Osnivanjem Udruge, koja bi okupljala pružatelje obrazovnih usluga, želimo sudjelovati u procesima kreiranja politika za razvoj obrazovanja odraslih i ostalih područja obrazovanja, postići kvalitetnije reguliranje odnosa u djelatnosti te kroz relevantne teme iz područja obrazovanja i usavršavanja utjecati na unaprjeđivanje i promoviranje važnosti kulture učenja i usavršavanja", navodi se u priopćenju HUP-a.

Na osnivačkoj Skupštini Udruge poslodavaca u obrazovanju HUP-a, održanoj 28. siječnja, izabran je Izvršni odbor Udruge čiji je predsjednik Mislav Balković (Visoka škola za primijenjeno računarstvo u Zagrebu) a dopredsjednici su: Ivica Zelić (Srednja škola Dental centar Marušić), Ozren Jureković (Veleučilište Vern) te Maja Martinović (Zagrebačka škola ekonomije i menadžmenta).

Na prvoj sjednici Izvršnog odbora Udruge, članovi će definirati program rada Udruge.

(Hina) pp/xmb ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙