FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik HDZ-a 1990 razgovarao s Merkel

Autor: zkre
MOSTAR, 27. siječnja 2011. (Hina) - Predsjednik HDZ-a 1990 Božo Ljubić sastao se u srijedu u Berlinu s njemačkom saveznom kancelarkom Angelom Merkel, a razgovarao je i s njezinim savjetnikom za vanjsku politiku, priopćio je u četvrtak u Mostaru HDZ 1990.

Kako je priopćio HDZ 1990, Ljubić je s Merkel razgovarao o reformskim procesima u Bosni i Hercegovini i o približavanju te zemlje Europskoj uniji.

Dodaje se kako je Ljubić izrazio zahvalu Merkel na potpori Njemačke u nastojanjima da BiH ostvari potreban napredak i izgradi funkcionalne institucije potrebne za ubrzani put prema euroatlantskim integracijama.

Čelnik HDZ-a 1990 sastao se i sa savjetnikom za vanjsku politiku i sigurnosna pitanja njemačke kancelarke Christophom Heusgenom.

Razgovarali su prije svega o ustavnoj reformi u Bosni i Hercegovini. Pri tome su se, precizira se u priopćenju, Ljubić i Heusgen usuglasili da je nužno pristupiti promjenama ustava koje se tiču realizacije odluke Suda za ljudska prava u Strasbourgu.

Predsjednik HDZ-a 1990 ukazao je na nužnost promjena ustava koje bio omogućile hrvatskom narodu izbor legitimnih predstavnika u institucijama na svim razinama u BiH.

Sugovornici su se usuglasili da je potrebno žurno usvojiti "europsku klauzulu" koja bi omogućila nesmetano i ubrzano usvajanje neophodnih reformi iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

(Hina) xzkre yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙