FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstava "Spin" premijerno u Teatru &TD

Autor: agrb
ZAGREB, 28. siječnja 2011. (Hina) - Studio za suvremeni ples premijerno će 3. veljače u zagrebačkom Teatru &TD izvesti predstavu "Spin", u koreografiji Matthewa Williama Smitha, a nakon rezidencije u Plesnom centru Oslo i siječanjske praizvedbe u bečkom Tanzquartieru, izvijestio je danas taj studio.

Predstavu "Spin" izvode Dina Ekštajn, Petra Hrašćanec Herceg, Ana Vnučec, Petar Banda, Zvonimir Kvesić, dramaturgiju potpisuje Saša Božić, glazbu Bernhard Weiss, kostime Matthew William Smith i Barica Paulić, a oblikovanje svjetla Matthew William Smith i Aleksandar Čavlek.

Po riječima novozelandskog koreografa Matthewa Williama Smitha, predstava se referira na tijelo u rotaciji oko svoje osi, a plesače vidi kao eksperimentalne fizičare koji posjeduju intimno razumijevanje sila koje djeluju na nas.

Studio za suvremeni ples prvi je hrvatski ansambl suvremenoga plesnog izraza osnovan 1962. u Zagrebu pod umjetničkim vodstvom Ane i Vere Maletić. Godine 1968. umjetničko vodstvo preuzima Tihana Škrinjarić, 1979. Zaga Živković, a 1997. Bosiljka Vujović-Mažuran.

Svoj rad Studio temelji na tradiciji inovacije u polju suvremenoga plesnog izraza, prihvaćajući nove trendove u umjetničkoj i kulturnoj komunikaciji. Uz domaće koreografe, surađuje s brojnim vrhunskim koreografima i pedagozima iz Francuske, Engleske, SAD-a, Španjolske, Slovenije, Nizozemske.

Studio je godinama prisutan na svim hrvatskim scenama, surađuje sa svim zagrebačkim kazalištima i nastupa na brojnim hrvatskim i inozemnih festivalima. Dobitnik je nagrade Hrvatskog glumišta za predstavu "Kaputt" u kategoriji najbolje predstave u cjelini.

Predstava "Spin" je koprodukcija sa zagrebačkim Teatrom &TD, Plesnim centrom Oslo i plesnom ustanovom Tanzquartier u Beču.

(Hina) pp/xagrb yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙