FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: najavljena premijera "Male Floramye"

Autor: vsik
OSIJEK,19. siječnja, 2011.(Hina) - U Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku u petak, 21. siječnja, bit će praizvedena opereta u tri čina "Mala Floramye" Ive Tijardovića, u režiji Nine Kleflin, pod ravnanjem Mladena Tutavca, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare u toj nacionalnoj kazališnoj kući.

Redateljica Kleflin rekla je kako je mediteranski ugođaj odlično prenesen u ravnu Slavoniju zahvaljujući odličnu ansamblu i cjelokupnoj ekipi koja je radila predstavu. Dodala je kako je posebna pozornost posvećena sceni te da cijela predstava "odiše smijehom, ljubavlju i romantikom, upravo onim što danas svima nedostaje".

"Osnovne poruke poznate Tijardovićeve operete "Mala Floramye" i jesu dobrota, plemenitost i ljubav. U predstavi glumci se na sceni stalno ljube i grle, pa sam pojedine dijelove nazvala 'kolektivni kiss', što uz prekrasne kostime zaista izaziva dobro raspoloženje", našalila se redateljica Kleflin.

Split je u to vrijeme "malen, suncem okupan grad koji, u osvit Prvoga svjetskog rata, još u potpunosti živi kao pravo Malo Misto, u kojem se svi znaju", rekla je redateljica. Dodala je kako joj je želja da pokaže kako i u Osijeku "u srcu šumi duboko Panonsko more".

U opereti "Mala Floramye" uz operne pjevače nastupaju i glumci. Uloge su, među inima, povjerene Vesni Baljak i Sanji Toth (obje su Male Floramye), Tvrtku Stipiću, Ladislavu Vrgoču, Vlahi Ljutiću, Ljiljani Čokljat, Davoru Paniću i drugima. Kostimografkinja je Marija Šarić-Ban, koreograf Dinko Bogdanić, scenograf Osman Arslanagić.

Opereta "Mala Floramye" u Osijeku je prvi put izvedena 1939., a zadnji put prije 27 godina.

(Hina) xvsik yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙