FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska i Maroko potpisali sporazum o morskom ribarstvu

Autor: nbrc
ZAGREB/AGADIR, 28. siječnja 2011. (Hina) - Hrvatska i Maroko potpisali su marokanskom gradu Agadiru bilateralni sporazum o suradnji u području morskog ribarstva, izvijestili su iz hrvatskog veleposlanstva u Maroku.

Sporazum su jučer u marokanskom Agadiru, za održavanja najvećeg specijaliziranog sajma ribarstva i ribarske opreme u Africi, potpisali državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Republike Hrvatske Tonči Božanić i ministar poljoprivrede i morskog ribarstva Kraljevine Maroko Aziz Akhannouch.

Tom prigodom, kako se navodi, ministru Akhannouchu uručen je poziv hrvatskog ministra poljoprivrede Petra Čobankovića da posjeti Hrvatsku u svibnju ove godine kako bi se konkretizirali aranžmani suradnje gospodarskih subjekata temeljem upravo potpisanog institucionalnog okvira.

Sajam u Agadiru otvoren je u srijedu, 26. siječnja, a na hrvatskom štandu sudjeluje 13 hrvatskih tvrtaka sa 20-ak predstavnika koji su ostvarili niz poslovnih sastanaka i dogovora.

Hrvatski je štand posjetio i marokanski kralj Muhamed VI., a tom je prigodom hrvatski veleposlanik u Maroku Darko Bekić posebno predstavio motore za manje ribarske brodove tvrtaka Perković iz Matulja i Scam-Marine iz Viškova pokraj Rijeke.

Zbog pooštrenih uvjeta za prodaju ribe na europskom tržištu, marokanski su ribari prisiljeni modernizirati svoju opremu ili je zamijeniti modernijim brodovima te su na sajmu pokazali velik interes za tu granu hrvatske industrije.

(Hina) xpp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙