FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osječki OLT predviđa rast prihoda

Autor: vsik
OSIJEK, 20. siječnja 2011. (Hina) - Osječka Tvornica strojeva OLT predviđa da će ove će godine ostvariti prihod od 30 milijuna kuna, znatno više nego prošle godine, a predstoji potpisivanje ugovora vrijednog 1,3 milijuna eura o izvozu 152 poljoprivredna stroja u Maroko.

U tvornici se radi na proizvodnji sjetvospremača, strojeva za proljetnu sjetvu, sijačica za kukuruz, tanjurača, kao i druge druge opreme i rezervnih dijelova, a direktor OLT-a Ante Ćerluka ističe kako "svih stotinu djelatnika već početkom godine ima pune ruke posla".

Posebno je važnom ocijenio proizvodnju deset velikih strojeva sjetvospremača za tvrtku Belje, kao i nekoliko takvih strojeva za proljetnu sjetvu za pojedinačne naručitelje, te dovršetak izgradnje dva vodotornja, za Belje i za općinu Jagodnjak.

S Marokom, osim skorog potpisivanja ugovora o isporuci 152 poljoprivredna stroja, pregovara se i o gradnji još pet vodotornjeva. Uz to pregovara se o proizvodnji poljoprivrednih strojeva s Rusijom, a rade i za susjedne države, rekao je Ćerluka.

Dodaje kako su za vrijeme blagdanske prodajne akcije, od 1. prosinca prošle do 15. siječnja ove godine, kao i jednodnevnog Kućnog sajma OLT-a, uglavnom rasprodane sve zalihe poljodjelskih strojeva.

(Hina) xvsik yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙