FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Matušić o nervozi među SDP-ovcima

Autor: vlar
ZAGREB, 27. siječnja 2011.(Hina) - Glasnogovornik Kluba zastupnika HDZ-a Frano Matušić izjavio je danas da su SDP-ovi zastupnici jučerašnjim istupima u Saboru pokazali nervozu nakon što su spoznali da je u DORH došlo 30-ak tisuća stranica teksta vezanih uz aferu Daimler.

Mi u Klubu HDZ-a uvjereni smo da će među tih 30-ak tisuća stranica biti barem jedna koja će jasno kazati koji su dužnosnici primali novac od 2002. do 2008. sklapajući ugovor o nabavi 210 vatrogasnih vozila neposrednom pogodbom, bez natječaja, rekao je Matušić.

Riječ je o "konkretnom iskazu Daimlerovih predstavnika pred američkim sudom", i to nije izmislio HDZ, kako im se to sada pokušava imputirati, ističe Matušić.

Podsjeća kako su 2003. takav ugovor mogli potpisati samo SDP-ovi dužnosnici, te da se samo dovršenjem istrage o tom slučaju može objasniti nervoza koja je zahvatila SDP.

"Pokušavaju nas optužiti da smo mi ti koji su valjda potpisivali 2003. ugovor i da smo mi ti koji su imali neposrednu pogodbu kao da oni nisu tada bili na vlasti i sudjelovali u toj nečasnoj radnji koja će se sasvim sigurno razotkriti", ustvrdio je Matušić.

Primijetio je i da Ranko Ostojić, koji je u to doba bio ravnatelj policije, očito sada gubi pamćenje kada se može postaviti pitanje koja je bila njegova uloga u toj aferi. "Je li moguće da ravnatelj policije nije bio uključen i u tu aferu?" upitao se Matušić.

Novinarima je podijelio i anonimnu predstavku, koja je stigla u Klub HDZ-a a u kojoj se navode afere vezane uz financiranje SDP-a.

Afere se, kako se navodi, vežu uz tvrtku In-vozila koja je donirala 2007. godine za kampanju parlamentarnih izbora SDP-u 500.000 kuna, a HNS-u 300.000 kuna.

Iste donacije u istom iznosu dala je, po predstavci, i tvrtka MTT.

U anonimnoj predstavci jasno se kaže, dodaje Matušić, da je osnivač i direktor In vozila Siniša Nikolić, inače grafički urednik "Aktualnosti", posebnog izdanja SDP-ovih novina "Pravednost", gdje se u impressumu pojavljuje uz saborske zastupnike SDP-a Gordana Marasa i Igora Dragovana.

"Otkuda toliko maloj tvrtki toliki novac da donira 800.000 kuna, a ima samo dvoje zaposlenih", upitao je Matušić.

Ističe da u toj istoj predstavci ima i interesantan materijal o PIK-u Vrbovec, iz kojega je SDP izvlačio novac, a spominje se i tvrtka Imelda public, Total marketing i dr. "Tu ima posla i za policiju, DORH i Uskok", rekao je Matušić napomenuvši da su predstavku proslijediti svim nadležnim institucijama.

Spomenuo je i činjenicu da je 28 milijuna kuna dato neposrednom pogodbom tvrtki Public image, dodavši kako je poznato da je ta tvrtka vodila kampanju SDP-a.

Matušić je kratko komentirao i današnje neodazivanje šefa SDP-a Zorana Milanovića na poziv premijerke Jadranke Kosor upućen svima koji žele dobro Hrvatskoj na dogovor oko važnih pitanja za zemlju. "Očigledno je da Milanović ne pripada među ljude koji žele dobro Hrvatskoj s obzirom da je odbio taj poziv", ističe Matušić.

Na novinarsko pitanje je li s obzirom na aktualno prijepodne za HDZ veća opasnost Čačić nego Milanović, odgovorio je da je o Čačiću "sve rečeno i da se sada o njemu trebaju izjasniti nadležne institucije."

HDZ-ov zastupnik Ante Kulušić osvrnuo se pak na "političku korupciju u Šibeniku" u kojoj su, kako je rekao, glavni akteri SDP-ovci.

Pojasnio je kako je SDP u Šibeniku s nezavisne gradske liste uzeo vijećnicu, zaposlio je u SDP-u, da bi je prije dva mjeseca izbacio iz kluba čim je otkriveno da je protiv nje podnesena kaznena prijava zbog šest kaznenih djela. "Sve je to već viđeno vezano uz Milana Bandića, kojega su se SDP-ovci u Zagrebu isto tako odrekli kada su otkrili njegove radnje", ustvrdio je Kulušić.

(Hina) xvl yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙