FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dragovan odbacio optužbe za netransparentnost

Autor: vlar
ZAGREB, 27. siječnja 2011.(Hina) - SDP-ov tajnik Igor Dragovan odbacio je danas sve HDZ-ove optužbe za netransparentnost stranačkog financiranja kao i za umiješanost u aferu Daimler, poručivši da se SDP ne boji istraga jer nije uključen ni u jednu aferu niti slučaj korupcije.

"SDP-ove izborne kampanje su javne, transparentne i svi podatci su objavljeni", rekao je Dragovan novinarima u Saboru, reagirajući na današnje izjave potpredsjednika Kluba HDZ-a Frane Matušića, koji je SDP prozvao za netransparentnost financiranja izborne kampanje 2007.

"HDZ i gospodin Matušić bave se podatcima koji su legalno i transparentno objavljeni u javnosti nakon završetka kampanje", ističe Dragovan.

Osvrnuo se i na anonimni dopis, koji je jučer navodno stigao u HDZ, a u kojemu se navode tvrtke umiješane u netransparentno financiranje SDP-a, rekavši kako ga "uopće ne bi čudilo da su ga napisali Matušić i (HDZ-ov saborski zastupnik Boris) Kunst zajedno".

Poručio je i kako se SDP ne boji, niti se ima bilo čega bojati, jer s Daimlerom i sa svim drugim aferama i korupcijom nema apsolutno nikakve veze.

A istrage bi se, tvrdi, mogli bojati u HDZ-u jer bi upravo njihovi ljudi i u ovoj aferi mogli isplivati, budući da je "novac iz afere Daimler sjedao na račune i poslije 2003."

Stoga je pozvao ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka i glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića da što prije završe istragu oko Daimlera, a kako bi se prekinulo "laganje, podmetanje i nabacivanje blatom, koje je HDZ pokazao tijekom jučerašnje saborske rasprave".

(Hina) xvl yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙