FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HNS o HDZ-ovim optužbama usmjerenim na Čačića

Autor: tmar
ZAGREB, 26. siječnja 2011. (Hina) - Hrvatska narodna stranka (HNS) reagirala je na pitanja HDZ-ovih zastupnika tijekom današnjeg aktualnog prijepodneva usmjerena na predsjednika HNS-a Radimira Čačića, ocjenjujući kako je krajnje vrijeme da zastupnici organizacije koja se istragama pravosudnih tijela pokazala "kao leglo kriminala i korupcije u hrvatskoj politici prestanu optuživati druge za ono što su sami stvorili".

HDZ-ovi zastupnici optužili su Čačića za privatizacijske malverzacije vezane uz njegovu tvrtku "Coning" te uz privatizaciju "Zelene Punte", odmarališta na Ugljanu koje je ta tvrtka kupila 2001., a o čemu će, kako je potvrdio ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko, policija provesti kriminalistička istraživanja.

"HDZ je još kroz pretvorbu i privatizaciju započeo pljačku hrvatskih građana koja se nastavlja i do današnjih dana, što zorno pokazuju pravomoćne presude onima kojima su procesi završili i puni zatvori pritvorenih HDZ-ovih 'uglednika' kojima procesi još nisu završili, a sumnjiči ih se za krađe vlastitog naroda u višestrukim milijunskim iznosima", navodi u priopćenju HNS.

Podsjeća pritom na "bivšeg premijera i predsjednika stranke kojega su svi kao božanstvo veličali, na čelu sa sadašnjom premijerkom, a koji sada leži kao bjegunac od pravde u inozemnom zatvoru" dok "njegovi nasljednici koje je vlastoručno postavio pokušavaju uvjeriti hrvatsku javnost da s njim nemaju nikakve veze".

"Bacanje prljavštine po drugim ljudima, koji k tome od svoje odgovornosti nikada nisu i neće bježati, jedino je što HDZ radi, umjesto da vodi zemlju iz krize u koju ju je sam i doveo", navodi u priopćenju HNS i dodaje kako to ne začuđuje s obzirom na to da HDZ "jedino prljavštine i ima na bacanje".

(Hina) xpp/xmt yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙