FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDZ: riječki gradski proračun bahato se i neracionalno troši

Autor: dsil
RIJEKA,26. siječnja 2011.(Hina) - Gradski vijećnici Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) u Rijeci danas su još jedanput upozorili na, kako su kazali, neracionalno i bahato trošenje novca iz gradskog proračuna te su pozvali gradonačelnika Vojka Obersnela i njegova zamjenika Željka Jovanovića (obojica SDP) da zbog toga podnesu ostavke na te dužnosti.

Gradski vijećnik Hrvoje Burić ustvrdio je da pri gradnji športske dvorane na Zametu nije poštovan ugovoreni model gradnje "ključ u ruke" uz ukupne investicijske troškove od najviše 182 milijuna kuna. Istaknuo je da su naknadno odobreni dodatni radovi čija je vrijednost, zajedno s kamatama kredita za taj iznos, dodatnih 22,5 milijuna kuna.

Za taj dodatni novac mogao se izgraditi moderni dječji vrtić ili još jedna športska dvorana, rekao je Burić.

Gradska vijećnica HDZ-a Nataša Juriša upozorila je da još nije raskinut poslovni ugovor grada Rijeke i tvrtke Tržnice Rijeka, koji HDZ smatra štetnim za gradski proračun. Podsjetila je i da je gradonačelnik Obersnel u nekoliko predizbornih kampanja govorio o gradnji novog autobusnog kolodvora u Rijeci koja do danas nije počela. "Je li to još jedna Obersnelova obmana?" upitala je.

(Hina) xdsil ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙