FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi najavljuju oprezno trgovanje

Autor: gple
NEW YORK, 27. siječnja 2011. (Hina/Reuters) - Stagnacija terminskih indeksa najvaljuje danas neizvjesno trgovanje na Wall Streetu, nakon što je S&P 500 indeks jučer dosegnuo najvišu razinu u 29 mjeseci, a ulagače je na oprez navelo smanjenje kreditnog rejtinga Japanu.

Terminski S&P indeks bio je u 13 sati u minusu 0,1 posto, dok su Dow Jones i Nasdaq indeks stagnirali.

Nakon što je jučer S&P 500 indeks dosegnuo najvišu razinu od kolovoza 2008. godine, potaknut dobrim kvartalnim poslovnim izvješćima kompanija, danas se očekuje opreznije trgovanje.

Jutros je ulagače zabrinula vijest da je agencija S&P snizila kreditni rejting Japanu za jedan stupanj, na AA minus, uz obrazloženje da japanska vlada nema jasan plan za smanjenje rastućeg državnog duga.

U fokusu ulagača bit će danas izvješće o nezaposlenosti u SAD-u. Procjenjuje se da je prošloga tjedna broj zahtjeva za pomoć nezaposlenima porastao za 1.000, na 405.000.

Očekuje se i objava niza izvješća o poslovanju kompanija u posljednjem lanjskom kvartalu. Među ostalim, danas će rezultate objaviti Microsoft, Amazon.com, Procter & Gamble, AT&T i Caterpillar.

I na europskim se burzama trguje oprezno. U 13 sati londonski FTSE, pariški CAC i frankfurtski DAX indeks bili su u plusu između 0,1 i 0,4 posto.

(Hina) xneba ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙