FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSP BiH podržava izjavu Kosor i Josipovića

Autor: zkre
MOSTAR, 14. siječnja 2011. (Hina) - Hrvatska stranka prava Bosne i Hercegovine (HSP BiH) priopćila je u petak da podržava zajedničku izjavu hrvatskog predsjednika Ive Josipovića i premijerke Jadranke Kosor kojom su oni iskazali potporu BiH na njezinu euroatlantskom putu, ističući važnost stabilnosti i funkcionalnosti te zemlje.

"Prioritet u političkom djelovanju Hrvatske stranke prava BiH jest postizanje ravnopravnosti hrvatskog naroda s druga dva konstitutivna naroda u BiH te nas raduje da taj cilj dobiva potporu od predsjednika i vlade RH", priopćeno je iz HSP-a BiH.

Ta stranka je potpisala sporazum o suradnji s SDP-om BiH, Strankom demokratske akcije i Narodnom strankom Radom za Boljitak braće Lijanovića, a dva HDZ-a u BiH zamjeraju im da nemaju legitimitet Hrvata.

Iz HSP-a tvrde suprotno navodeći da će nova vlast popraviti položaj Hrvata.

"Hrvatski narod u Bosni i Hercegovini bi mogao po prvi puta dobiti vlast koja će zastupati njegove interese. Potpora Hrvatske u ovom procesu svakako ne može škoditi, već dapače, pruža dodatnu snagu svima nama koji nastojimo poboljšati položaj Hrvata u BiH, ali i države BiH općenito", navodi HSP BiH u priopćenju.

Kosor i Josipović objavili su u srijedu zajedničku izjavu o potpori Hrvatske euroatlantskom putu BiH, u kojoj se navodi da RH podupire teritorijalni integritet i suverenitet BiH i njezin ulazak u punopravno članstvo EU-a i NATO-a, jednakopravnost svih triju konstitutivnih naroda i građana, te izražava uvjerenost da bez jednakopravnosti Hrvata BiH ne može postati država koja u potpunosti funkcionira i ispunjava uvjete za članstvo u EU i NATO.

(Hina) xzkre ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙