FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VEM traži uklanjanje teksta s Indexa.hr

Autor: amat
ZAGREB, 25. siječnja 2011. (Hina) - Vijeće za elektroničke medije danas je ponovno zatražilo od internetskog portala Index.hr da sa svojih stranica ukloni tekst "Dragi biskupe Lastan, činim li grijeh ako 'šamaram majmuna'" autora Hrvoja Marjanovića, a pozvalo je i Hrvatsko novinarsko društvo da se očituje o sukladnosti objavljena teksta s Etičkim kodeksom novinarske udruge.

Vijeće u današnjem priopćenju podsjeća da je na sporni tekst, objavljen 11. siječnja ove godine, primilo brojne pritužbe te je još 18. siječnja od Indexa.hr zatražilo da ga ukloni sa svojih stranica.

"Utvrđeno je da sadržaj teksta može vrijeđati dostojanstvo čovjeka" te da "sadrži elemente neprilična odnosa prema vjeri i drugim uvjerenjima". Index.hr je pritom upozoren da pri obavljanju djelatnosti pružanja medijske usluge elektroničkih publikacija mora poštivati sve odredbe Zakona o elektroničkim medijima i drugim pozitivnim propisima Republike Hrvatske, navodi se u priopćenju.

No, kako navedeni portal još nije postupio po odluci Vijeća, ono je na sjednici održanoj 25. siječnja ponovilo svoje upozorenje i ponovno zatražilo uklanjanje spornog teksta.

(Hina) pp/xam ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙