FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za ponedjeljak, 24. siječnja

Autor: mcur
ZAGREB, 24. siječnja 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu važnijih događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za ponedjeljak, 24. siječnja:

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović gostovat će u emisiji Hrvatskog radija "S Predsjednikom uz kavu" (15,30 sati, Hrvatski radio, 1. program)

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović primit će izaslanstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) u svome uredu (12 sati, Ured predsjednika, Pantovčak 241)

OSIJEK - Ministar obrane Davor Božinović sastat će se u Osijeku s ministrom obrane Republike Mađarske Csabom Hendeom (15,30 sati, D. Cesarića 1, Zapovjedništvo za obuku i doktrinu ZOD "Fran Krsto Frankopan" Hrvatske kopnene vojske), a izjave su planirane za 17 sati. Uoči susreta s mađarskim ministrom obrane ministar Božinović posjetit će ZOD KOV-a gdje će se upoznati s aktivnostima vezanim uz obuku pripadnika OSRH.

Predstavnici medija trebaju doći najkasnije do 15,15 sati uoči dolaska mađarskog ministra obrane, odnosno najkasnije do 16,45 za izjave za medije.

ZAGREB - Bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec trebao bi svjedočiti na ponovljenom suđenju bivšem potpredsjedniku Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) Ivanu Gotovcu i poduzetniku Svjetlanu Staniću u slučaju "mali maestro" (9 sati, Županijski sud). Gotovčeva obrana tražila je Polančecovo svjedočenje jer je bio i predsjednik Upravnog odbora HFP-a i na taj način pretpostavljen Gotovcu. Gotovčev odvjetnik Ljubo Pavasović Visković smatra da je Polančec "nezaobilazna figura u ovom procesu" te da je bio upoznat s postupkom privatizacije Dalmacijavina. Stanića USKOK tereti da je podmitio Gotovca pekom i putovanjem u Monte Carlo i tako ga potaknuo na zloporabu položaja kako bi mu omogućio da mimo tržišnih uvjeta na povoljan način stekne dionice Dalmacijavina i splitskog hotela Bellevuea, tvrtki u vlasništvu HFP-a.

ZAGREB - Sjednica optužnog vijeća koje razmatra osnovanost optužnice u aferi "Spice". Obrana bi se ponovno trebala očitovati o stavovima USKOK-a, koji osmoricu optuženih tereti da su koprivničku prehrambenu tvrtku Podravku oštetili za najmanje 400 milijuna kuna. Nakon ročišta optužno vijeće pod predsjedanjem suca Ivana Turudića trebalo bi odlučiti o osnovanosti USKOK-ove optužnice koju treba potvrditi, odbaciti ili vratiti na doradu (9 sati, Županijski sud)

ZAGREB - Okrugli stol "Novi Kazneni zakon - kaznena djela protiv spolne slobode i kaznenih djela protiv braka, obitelji i mladeži" - Ministarstvo pravosuđa u suradnji sa Kućom ljudskih prava. Svrha je upoznati širu javnost s novinama koje Radna skupina za izradu Nacrta prijedloga Novog zakona predlaže. U ime radne skupine za izradu novog Kaznenogm zakona govorit će voditeljica radne skupine Ksenija Turković te sutkinja Vrhovnog suda RH Ana Garačić (11 sati, Kuća ljudskih prava, Selska 112 c)

ZAGREB - Okrugli stol: "Načela i perspektive kulturne politike u Republici Hrvatskoj", a moderatorica je redovita profesorica Filozofskog fakulteta Andrea Zlatar (od 10 do 13 sati, hotel International, Miramarska 24)

ZAGREB - Predstavljanje projekta "Strategija učenja i poučavanja hrvatskog jezika kao inoga jezika (2011.-2012.)" (10 sati, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa). Svrha projekta je osigurati stručno usavršavanje za učitelje i nastavnike hrvatskoga jezika, učitelje razredne nastave koji poučavaju učenike koji ne znaju ili nedostatno znaju hrvatski jezik, a imaju pravo na školovanje u Republici Hrvatskoj. Uz predstavljanje toga projekta Odsjeka za međunarodnu suradnju Agencije za odgoj i obrazovanje, u sklopu bilateralne suradnje Hrvatske i Austrije, bit će održano i prvo usavršavanje.

Dežurni urednici na desku:

ujutro: Jasna Nahtigal Lazarić

poslijepodne: Milka Ćurković

navečer: Neven Leskovar

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xdm ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙