FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Kraljevom govoru" najviše nominacija za Oscara

Autor: bnov
BEVERLY HILLS, 25. siječnja 2011. (Hina/AFP) - Britanski povijesni film "Kraljev govor" dobio je u utorak najviše nominacija za nagradu Oscar - 12, dvije više od filma braće Coen "Čovjek zvan hrabrost", koji ih je osvojio 10.

Slijedi "Društvena mreža" te triler "Početak" s Leonardom DiCapriom, svaki s po osam nominacija.

Dodjela najuglednijih filmskih nagrada održat će se na 83. svečanosti Američke filmske akademije znanosti i umjetnosti 27. veljače.

"Kraljev govor", u kojem Colin Firth utjelovljuje engleskog kralja Georgea VI. koji ima problema s mucanjem, razmjerno kasno je ušao u utrku za Oscare, a nije ni naročito dobro prošao na nedavnoj dodjeli Zlatnih globusa, na kojoj je osvojio tek nagradu za najboljeg glumca.

Deset dugometražnih filmova nominiranih u kategoriji najboljeg filma su "Crni labud", "Boksač", "Početak", "Djeca su dobro", "Kraljev govor", "127 sati", "Društvena mreža", "Priča o igračkama 3", "Čovjek zvan hrabrost" te "Zimska kost".

Za najboljeg glumca nominirani su Javier Bardem (Biutiful), Jeff Bridges (Čovjek zvan hrabrost), Jesse Eisenberg (Društvena mreža), Colin Firth (Kraljev govor) te James Franco (127 sati).

Za Ocara za najbolju glumicu natjecat će se Annette Bening (Djeca su dobro), Nicole Kidman (Zečja rupa), Jennifer Lawrence (Zimska kost), Natalie Portman (Crni labud) te Michelle Williams (Blue Valentine).

(Hina) xbnš ydam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙