FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ciklus frankofonog filma

Autor: mkov
ZAGREB, 20. siječnja 2011. (Hina) - Ciklus frankofonoga filma, što ga organizira Društvo hrvatsko-francuskog prijateljstva "Francuska alijansa Rijeka" održat će se od 24. do 27. siječnja u Art-kinu Croatia u Rijeci, a bit će prikazana četiri suvremena filma, izvijestio je danas riječki Art-kino Croatia.

Ciklus otvara komedija nominirana za Tokyo Grand Prix na Tokyo International Film Festivalu 2006. "Promjena adrese" ("Changement d'adresse") Emmanuela Moureta , a 25. siječnja biti će prikazana crna komedija "Sjekira" ("Le Couperet") redatelja Coste-Gavrasa (Oscar, Zlatni globus i nagrada žirija u Cannesu 1970. za film "Z" (1969.). Gavras je za ovaj film osvojio Film and Literature Award na Film by the Sea International Film Festivalu 2005.

U ciklusu frankofonoga filma 26. siječnja bit će prikazan romantična komedija "Vjerujem da je volim" ("Je crois que je l'aime") Pierrea Joliveta, a kako se navodi, ciklus se zatvara 27. siječnja kriminalističkim trilerom nastalim po romanu Agathe Christie "Nulti sat" ("L'heure zero") Pascala Thomasa.

Ulaz je na sve projekcije slobodan.

(Hina) pp/ xmkov ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙