FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Natječaj za nagradu "Albert Goldstein" u 2011.

Autor: macu
ZAGREB, 14. siječnja 2011. (Hina) - Austrijski kulturni forum u Zagrebu raspisao je natječaj za godišnju nagradu za promicanje suvremene austrijske književnosti "Albert Goldstein" u 2011. na hrvatskom jezičnom području.

Nominacije, koje uključuju prijedlog jednog naslova (proza ili poezija), kratki opis projekta, bibliografiju austrijskog autora kao i financijski plan i imenovanje prevoditelja može se predati do 15. travnja 2011. na zagrebačku adresu Austrijskoga kulturnog forumu,

Odluka o dodijeli novčane potpore, u iznosu od 2.500 eura, bit će objavljena u svibnju 2011. Rok predaje rukopisa je 1. kolovoza 2011., a naslov mora biti objavljen do kraja listopada 2011. Novčana se potpora isplaćuje nakon predočenja rukopisa. Austrijski kulturni forum dodatno će financirati i zajedno s nakladnikom organizirati austrijskom autoru ili autorici nagrađenog djela prezentaciju u Hrvatskoj.

Odajući počast i sjećanje na preminuloga hrvatskog izdavača, urednika, pisca i prevoditelja Alberta Goldsteina nagrada je po prvi puta 2008. dodijeljena nakladničkoj kući AGM za objavljivanje hrvatskog prijevoda romana autorice Angelike Reitzer "Svijetli predjeli“ /"Taghelle Gegend".

(Hina) xpp ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙