FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Natječaj za Festival hrvatskoga animiranog filma

Autor: agrb
ZAGREB, 14. siječnja 2011. (Hina) - Natječaj za Festival hrvatskog animiranog filma, koji prikazuje recentnu nacionalnu animiranu produkciju, otvoren je do 28. siječnja, izvijestio je danas Zagreb film, koji organizira festival u suradnji s ASIFA-om Hrvatske.

Drugo izdanje Festivala održat će se 19. i 20. veljače u zagrebačkom kinu "Europa", a na njemu će se prikazati, ocijeniti i nagraditi animirani filmovi iz dvogodišnje animacijske produkcije u Hrvatskoj, odnosno autorski radovi te studentski, namjenski i filmovi djece i mladeži. Uz natjecateljski dio održavaju se retrospektive, razgovori s autorima, radionice, izložbe.

Filmove za konkurenciju prijavljuju redatelji, producenti i nacionalna filmska tijela s pravima za zastupanje filmova, a mogu se prijaviti filmovi koji su producirani ili koproducirani u Hrvatskoj, ili filmovi hrvatskih autora.

Duljina, teme, stilsko opredjeljenje i produkcija tehnika prijavljenih filmova nisu uvjetovani, no radovi moraju biti ostvareni u skladu s definicijom filmske animacije ASIFA-e da je umjetnost animacije stvaranje pokretnih slika manipulacijom različitih tehnika, osim metodom live action, a najmanje 50 posto filma mora biti napravljeno u tehnici animacije.

Filmovi se prijavljuju ispisanom prijavnicom poslanom na adresu Zagreb filma (Vlaška 70, Zagreb), s audiovizualnim zapisom na DVD-u, kratkim sinopsisom, najmanje tri fotografije iz filma, fotografijom i biografijom redatelja. Prijavnica se nalazi na www.hrvatska-animacija.org.

Festival se održava uz uz potporu Grada Zagreba - Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, Hrvatskog audiovizualnog centra, ASIFA-e i sponzora.

(Hina) xagrb ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙