FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: zmat
ZAGREB, 24. siječnja 2011. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

CHRISTCHURCH - Hrvatska paraolimpijka Mikela Ristoski osvojila je prvo mjesto i zlatno odličje u skoku u dalj na IPC Svjetskom prvenstvu u atletici za osobe s invaliditetom koje se od 21. do 31. siječnja održava na Novom Zelandu. Članica AK Istra iz Pule je skokom od 5,10 metara donijela je Hrvatskoj drugo zlatno odličje na ovom prvenstvu nadmašivši drugoplasiranu Poljakinju Karolinu Kucharczyk deset centimetara (5,00), dok je brončano odličje u kategoriji sportašica s intelektualnim poteškoćama pripalo Ruskinji Krestini Zhukovoj (4,80).

Novim uspjehom Ristovski, koju u Puli trenira Danial Temim, još jednom je dokazala da je najbolja atletičarka svijeta u skoku u dalj u kategorije sportašica s intelektualnim poteškoćama.

I ostali su naši paraolimpijci imali zapažene nastupe pa je Boro Rađenović, član AK osoba s invaliditetom „Agram“ iz Zagreba, u bacanju kugle hicem od 13,60 metara zauzeo je 4. mjesto, dok je njegova klupska kolegica Marija Vidaček bila peta u svojoj kategoriji oštećenja u bacanju koplja.

MARIJA BISTRICA - Borba za naslov prvaka Hrvatske za šahiste ulazi u posve neizvjesnu završnicu. Takvom raspletu pridonio je đakovački velemajstor Hrvoje Stević, koji je u 8. kolu prekinuo dugu pobjedničku seriju Ante Brkića. Stević je sjajnom igrom u središnjici protiv Brkića osvojio pješaka i prešao u bolju završnicu. No, Brkić je preciznom obranom uspio izbjeći poraz.

Istovremeno, branitelj naslova prvaka Ivan Šarić je izvrsnom igrom u završnici svladao Nenada Šulavu i uhvatio priključak u borbi za prvo mjesto. Odluka o novom prvaku mogla bi pasti sutra u izravnom susretu Brkić - Šarić.

Vrlo neizvjesna je i borba za treće mjesto u kojoj ni Robert Zelčić niti Zoran Jovanović nisu uspjeli postići puni pogodak. Zelčić nije uspio probiti obranu Gorana Dizdara, a remijem se morao zadovoljiti i Zoran Jovanović u partiji sa Sašom Martinovićem.

Mladen Palac je postigao prvu pobjedu svladavši u taktičkoj borbi indisponiranog Zdenka Kožula, a napadačkom igrom Alojzije Janković je nanio novi poraz Ognjenu Jovaniću.

Rezultati 8. kola:

Zelčić - Dizdar remi, Stević - Brkić remi, Šarić - Šulava 1:0, Jovanić - Janković 0:1, Jovanović - Martinović remi, Palac - Kožul 1:0.

Poredak na ljestvici:

Brkić 7 bodova, Šarić 6,5, Jovanović i Zelčić po 4,5, Martinović, Stević, Palac i Janković po 4, Šulava 3, Kožul 2,5, Jovanić i Dizdar po 2 boda.

VARŠAVA - Organizatori sljedećeg Europskog nogometnog prvenstva koje će se održati od 8. lipnja do 1. srpnja sljedećeg godine u Poljskoj i Ukrajini objavili su u ponedjeljak kako će prvi kontigent ulaznica biti pušten u prodaju 1. ožujka ove godine. Ulaznice će se moći naručiti putem službene internetske stranice Europskog nogometnog saveza (www.uefa.com).

Organizacijski odbor poljskog dijela prvenstva izrazio je zadovoljstvo time što svi potrebni radovi napreduju kako je planirano iako je premijer Donald Tusk izrazio zabrinutost da sve autoceste koje bi trebale povezivati gradove domaćine neće biti završene na vrijeme.

WIESBADEN - Međunarodni institut za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS) proglasio je dugogodišnjeg managera Manchester Uniteda Alexa Fergusona najboljim nogometnim treenrom na svijetu u posljednjih 15 godina. Prema kriterijima IFFHS-a, Ferguson je zaslužio 222 boda, drugo je mjesto na toj ljestvici zauzeo Francuz Arsene Wenger, manager Arsenala, sa 186 bodova, a treće bivši talijanski izbornik Marcello Lippi sa 146.

Od hrvatskih stručnjaka najbolje su plasirani Miroslav Blažević i Slaven Bilić koji su sa 29 bodova podijelili 57. mjesto zajedno s Brazilcem Zicom, Talijanom Gianlucom Viallijem i Čileancem Manuelom Pellegrinijem. Bivši hrvatski izbornik, a sada izbornik reprezentacije Crne Gore Zlatko Kranjčar je sa 12 bodova završio na diobi 133. mjesta, dok je Branko Ivanković sa 9 bodova 160.

PITTSBURGH - Skorašnja "All-Star" utakmica američko-kanadske profesionalne lige u hokeju na ledu, NHL proteći će bez jedne od najvećih zvijezda lige, napadača Pittsburgh Penguinsa Sidneya Crosbyja koji se još uvijek nije oporavio od potresa mozga kojega je zadobio početkom mjeseca. Liječnici su objavili kako Crosbyjev oporavak dobro napreduje, ali još uvijek nije potpuno bez simptoma, pa bi se trebao potpuno usredotočiti na ozdravljenje.

Ovogodišnja NHL "All-Star" utakmica igrat će se u nedjelju u Raleighu, domu Carolina Hurricanesa.

INNSBRUCK - Zdravstveno stanje austrijskog skijaša Hansa Gruggera (29), koji je doživio težak pad na treningu spusta u Kitzbuehelu u četvrtak, te se nalazi u komi u bolnici u Innsbrucku, sada je stabilno, a liječnički tim je izrazio "umjereni optimizam" u vezi njegova oporavka, objavio je Austrijski skijaški savez (OSV). Grugger je doživio nesreću prilikom skoka na "mišolovci", a prilikom pada glavom je snažno udario u sniježnu podlogu.

Gruggerova nesreća potaknula je nove razgovore vezane za poboljšanje sigurnosti skijaša, a jedna od predloženih mjera su i veće kacige koje bi trebale biti regulirane pravilnikom Međunarodnog skijaškog saveza (FIS).

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙