FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebački gitaristički kvartet u Danskoj

Autor: agrb
ZAGREB, 24. siječnja 2011. (Hina) - Koncertom u Kristijanovoj crkvi u Kopenhagenu, Zagrebački gitaristički kvartet otvorit će 28. siječnja Dane hrvatske glazbe u Danskoj, koje organizira hrvatsko Veleposlanstvo u Kopenhagenu i dansko Schubertovo društvo, izvijestio je danas taj ansambl.

Na programu će biti Bachove fuge, "Ciganski plesovi" Andaluzijca Joaquina Turine, kanadska jazz-suita Oscara Petersona, pjesme sefardskih Židova te "Samba" Ive Josipovića, čiju je gitarističku verziju skladatelj ekskluzivno priredio za Zagrebački gitaristički kvartet.

U kvartetu sviraju Tomislav Vasilj, Krunoslav Pehar, Melita Ivković i Frane Verbanac, a Danska je 23. zemlja u kojoj su dosad nastupili. Uz turneje na četiri kontinenta, gostovali su u brojnim europskim prijestolnicama glazbe, Parizu, Rimu, Milanu, Barceloni, Ateni, Beču, Pragu, Stockholmu, Moskvi, a premijerno su izveli dvanaest djela suvremenih hrvatskih skladatelja.

Zagrebački gitaristički kvartet nastupit će još u Jyllingeu, a osim njih na festivalu u Danskoj, koji traje do 13. veljače, sudjeluju orguljaš Mario Perestegi te pijanistica Tamara Jurkić Sviben. Oni će imati ukupno sedam koncerata u crkvama, u više danskih gradova, Aarhusu, Klampenborgu, Roskildeu i Kopenhagenu.

(Hina) xagrb yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙