FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pet koncerata u Jazz ciklusu

Autor: mbur
ZAGREB, 20. siječnja 2011. (Hina) - Jazz ciklus Lisinski/Hrvatsko društvo skladatelja u ovoj će sezoni organizirati sveukupno pet koncerata jazz orkestara i jazz pijanista, najavili su organizatori najavivši već za 28. siječnja koncert najznačajnijeg svjetskog latin pijanista Gonzala Rubalcaba koji će nastupiti u klavirskom triju.

Pet koncerata u Dvorani Vatroslav Lisinski dovesti će ljubiteljima jazza svjetske zvijezde i vrhunski repertoar, najavio je na konferenciji za novinare glavni tajnik Hrvatskog društva skladatelja Antun Tomislav Šaban, koji je podsjetio da se Jazz ciklus održava već 11 godina.

Nakon siječanjskog koncerta, u veljači dolazi Brussels Jazz Orchestra s portugalskom jazz pjevačicom Mariom Joao i belgijskim pjevačem Davidom Linxom. Na programu je "Another Porgy, a different Bess" a dvoje vodećih europskih jazz pjevača uz vrhunski orkestar nude suvremeno viđenje te Gershwinove opere, kazao je Šaban.

Istoga mjeseca nastupit će s recitalom pijanist Eldar Džangirov, koji je pred hrvatskom publikom nastupio u Dubrovniku tako da će ovo biti zagrebačka premijera, kazao je Šaban. Džangirov je bio kirgiško čudo od djeteta a danas, s 23 godine, ima brojne nagrade, nastupe s nizom jazz velikana i pet albuma u izdanju Sony Classica.

U travnju, kada se održava i Muzički biennale, održat će se koncert Big Banda HRT-a koji će upoznati publiku s vrhuncima suvremenog jazz stvaralaštva. Naime, za Biennale je međunarodni žiri odabrao najbolja recentna djela iz cijelog svijeta a partiture iz kategorije jazz orekestara izvest će Big Band HRT na tom koncertu.

Jazz ciklus završit će u svibnju koncertom Gerald Clayton Tria. Najmlađi član jazz obitelji Clayton prvi će puta gostovati u Hrvatskoj a komorno umijeće jazza bit će ozračje njegovog prvog zagrebačkog koncerta, najavio je Antun Tomislav Šaban.

(Hina) xmb ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙