FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska praizvedba najuspjelije mise francuskog baroka

Autor: agrb
ZAGREB, 17. siječnja 2011. (Hina) - Hrvatski barokni ansambl 23. siječnja priredit će četvrti koncert sezone, pod nazivom "Sacrée et Profane", u okviru kojega će se u Hrvatskom glazbenom zavodu održati i hrvatska praizvedba jedne od najuspjelijih i najcjenjenijih misa francuskog baroka iz pera skladatelja M. A. Charpentiera, izvijestio je danas taj ansambl.

Uz Hrvatski barokni ansambl, nastupit će i solisti Petra Labazan i Zoltan Hornyanszky (oboe) i Krešimir Fabijanić (trublja) te Akademski zbor Bazilike Srca Isusova "Palma". Koncertom će ravnati Saša Britvić.

Osim praizvedbe mise Marc-Antoinea Charpentiera izvest će se i koncertantne skladbe talijanskog i njemačkog baroknog "dijalekta" Tomasa Albinonija i Georga Philippa Telemanna.

Hrvatski barokni ansambl specijaliziran je za povijesno vjernu interpretaciju instrumentalne i vokalno-instrumentalne glazbe baroknog razdoblja i bliskih epoha, na originalnim glazbalima i njihovim vjernim replikama.

Ansambl je utemeljen 1999. i okuplja renomirane glazbenike mlađe generacije, instrumentaliste i pjevače, već afirmirane u izvođenju barokne glazbe. Uz stalne koncertne cikluse od po sedam koncerata u Hrvatskom glazbenom zavodu s tematski jasno osmišljenim programima hrvatskog i inozemnog baroknog repertoara, ansambl je redoviti gost domaćih i inozemnih festivala.

(Hina) xagrb ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙