FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koncerti mladih glazbenika u "Lisinskom"

Autor: agrb
ZAGREB, 13. siječnja 2011. (Hina) - Zagrebačka filharmonija ugostit će 18. i 21. siječnja najbolje mlade glazbenike sa zagrebačke Muzičke akademije, na zajedničkom nastupu u velikoj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, najavljeno je na mrežnim stranicama tog uglednog orkestra.

To je samo jedan od načina na koji Zagrebačka filharmonija prepoznaje, prati i potiče mlade talentirane umjetnike na njihovu putu ususret budućem profesionalnom životu, a posebno je ponosna što u svoju 140. obljetnicu osnutka ulazi s koncertima kojima promovira naše glazbene talente, stoji u najavi koncerata.

Nastupi u velikoj koncertnoj dvorani neprocjenjivo su iskustvo, a nastupiti uz Zagrebačku filharmoniju i više je od toga, potvrda kvalitete, priznanje za vrsnost i vrijedan podatak u životopisu svakog mladog umjetnika, ističe se.

Nastupit će osmero mladih talenata, skladatelji Tibor Szirovicza i Bianca Ban sa svojim simfonijskim djelima, Marie Spaemann u Schumannovu Koncertu za violončelo, Aljoša Jurinić u Lisztovu 2. klavirskom koncertu, sopranistica Nikolina Pinko u Beethovenovoj ariji "Ah! Perfido", bas Matija Meić u Mozartovoj ariji "Rivolgete a lui lo sguardo" te flautistica Ana Batinica i saksofonistica Sara Beriša u koncertima Iberta i Tomasija.

Prvim koncertom ravnat će Alun Francis, a drugim Tomislav Fačini. Koncerti se održavaju pod pokroviteljstvom hrvatskoga predsjednika Ive Josipovića, a ulaz je besplatan.

(Hina) xagrb ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙