FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Direktorica poslovne škole Bled o slovenskoj poslovnoj etici

Autor: lfia
LJUBLJANA, 24. siječnja 2011.(Hina) - U Sloveniji, unatoč gospodarskoj krizi i osjećaju da je "sve korumpirano", postoji na tisuće poštenih poduzetnika i poduzeća, ustvrdila je u razgovoru za ljubljanski list "Dnevnik" od ponedjeljka direktorica ugledne međunarodne poslovne škole IEDC Bled Danica Purg.

"Kad bi se procjenjivalo po onom što se objavljuje na televiziji i u drugim medijima, moglo bi se pomisliti da živimo u jednoj od najgorih država na svijetu, no mislim da to nije tako", rekla je Purg, čija je ustanova nedavno u Ljubljani organizirala međunarodnu konferenciju o poštenju u poslovnim odnosima.

"Potrebno je više raditi na odgoju od malih nogu, a menadžer uvijek treba biti drugima za uzor i paziti da velike ambicije ne prerastu u pohlepu, jer je granica između toga vrlo tanka", rekla je Purg.

Iako mediji stvaraju sliku da je u Sloveniji mnogo poslovnih skandala i korupcije, toga nije ni više ni manje nego u Italiji ili Austriji, tvrdi Purg.

Ona tvrdi da je istina kako je u javnosti u zadnje vrijeme stvoren dojam kako su svi menadžeri "nepošteni" zbog potonuća nekih velikih holdinga i netransparentne privatizacije, ali da je to proces koji je tekao godinama te je tek sada, uz senzacionalističko izvještavanje medija, došao u središte pažnje.

"Dan za danom otkrivaju se novi skandali i stvara negativno etičko ozračje iako je u Sloveniji na tisuće poštenih poduzeća i poduzetnika", rekla je Purg, dodajući da bi državni organi morali neke sudske postupke protiv nepoštenih menadžera dovesti do kraja kako bi poduzetništvo u Sloveniji ponovo moglo isticati pozitivne primjere.

Slaba poslovna etika kod nekih vlasnika i menadžera u vremenu krize izrazito je pod okom javnosti jer ljudi sve češće postavljaju pitanje tko je kriv za njihov slab materijalni položaj, što nije bilo u središtu dok je većini bilo dobro, navela je Purg u razgovoru u kojemu tvrdi da etičnost u poslovanju mora biti jedan od izvora dugoročnog poslovnog uspjeha.

(Hina) xfl ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙