FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 20. siječnja 2011. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

ZURICH - Međunarodna hokejaška federacija (IIHF) predstavila je plan nove Lige prvaka koja bi startala od sezone 2011/12. IIFH je pokrenuo Ligu prvaka 2008. godine, međutim natjecanje je ukinuto godinu dana kasnije kada se povukao glavni sponzor Gazprom. Sada čelnici hokejaške federacije pokušavaju oživiti elitno natjecanje "Starog kontinenta". U Ligi prvaka bi nastupilo 16 momčadi iz devet zemalja - Austrije, Bjelorusije, Češke, Finske, Njemačke, Rusije, Slovačke, Švicarske i Švedske, a IIHF je spreman u uložiti 14 milijuna eura u iduće tri sezone.

Klubovi se moraju izjasniti o ovom prijedlogu do konca veljače, a u slučaju "zelenog svjetla" Liga prvaka bi startala u listopadu 2011. godine, dok bi Final Four bio na rasporedu u siječnju iduće godine. Jedini dosadašnji pobjednik Lige prvaka je švicarski ZSC Lions koji je siječnju 2009. u finalu pobijedio ruski Metallurg Magnitogorsk.

MALMO - Rukometni savez Južne Koreje odustao je od kandidature za organizaciju svjetskog prvenstva 2015. godine. Koreanci će sada podržati kandidaturu Katara. Konačni rok za prijavu kandidature je 27. siječnja, a pored Katara organizaciju SP-a žele i Francuska, Poljska, Norveška, te Danska. Azija je do sada samo jednom organizirala svjetsko prvenstvo, 1997. godine u Japanu. Iduće SP održat će se 2013. godine u Španjolskoj.

LONDON - Za bivšeg engleskog nogometnog reprezentativca i člana Newcastle Uniteda Alana Smitha (30) po svemu sudeći sezona je završila. Smith je u susretu protiv Sunderlanda (1:1) teško ozlijedio gležanj i očekuje ga dugotrajan oporavak. "Smith zaista nema sreće, ponovo je ozlijedio gležanj kojeg je već jednom slomio, a jednom imao teže uganuće. Čini mi se kako je za njega ova sezona završila," kazao je menadžer "Svraka" Alan Pardew. Newcastle će iduća tri tjedna biti i bez prvog napadača Andyja Carrolla koji ima problema s koljenom. Smith je član Newcastle Uniteda od 2007. godine, a prije toga je igrao za Leeds i Manchester United. U dresu engleske reprezentacije upisao je 19 nastupa.

PARIZ - Organizatori najprestižnije biciklističke utrke Tour de France objavili su imena 22 momčadi koje će ove godine nastupiti na utrci po Francuskoj. Među sudionicima neće biti španjolske momčadi Geox-TMC za koje nastupaju Španjolac Carlos Sastre i Rus Denis Menčov. Sastre je pobijedio na Touru 2008. godine, dok je Menčov prošle sezone bio treći. Na utrci će nastupiti 18 profesionalnih momčadi, te četiri francuske ekipe koje su dobile pozivnicu za nastup. Vodstvo Toura pozivnice je uručilo momčadima Cofidis, Europcar, Francaise des Jeux i Saur-Sojasun. Ove godine Tour de France je na rasporedu od 2. do 24. srpnja. MOMČADI KOJE NASTUPAJU: Omega Pharma-Lotto (Bel), Quickstep (Bel), Saxo Bank Sungard (Dan), Euskaltel-Euskadi (Špa), Movistar (Špa), Ag2r La Mondiale (Fra), Sky Procycling (VB), Lampre-Isd (Ita), Liquigas-Cannondale (Ita), Pro Team Astana (Kaz), Team Leopard-Trek (Luk), Rabobank (Niz), Vacansoleil-DCM (Niz), Katuša (Rus), BMC Racing team (SAD), HTC-Highroad (SAD), Team Garmin-Cervelo (SAD), Radioshack (SAD), POZIVNICE: Cofidis (Fra), Europcar (Fra), Francaise des Jeux (Fra), Saur-Sojasun (Fra)

ZAGREB - Na IPC Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju, koje se od 13. do 23. siječnja održava u talijanskom Sestrieru, hrvatski paraolimpijac Dino Sokolović osvojio u slalomu, u kategoriji sjedećih skijaša, 12. mjesto. Na IPC Svjetskome prvenstvu u alpskom skijanju nastupa 130 sportaša iz 27 zemalja, a natjecanja se održavaju na stazama na kojima su se održale Zimske paraolimpijske igre 2006. godine. Sljedeći nastup naš paraolimpijac i član Monoski kluba Zagreb imat će u subotu, 22. siječnja, u veleslalomu. Na zadnjim paraolimpijskim igrama, 2010. u kanadskom u Vancouveru, Sokolović je u slalomu osvojio 21. mjesto.

ZAGREB - Sportska televizija, za koju je 16. prosinca 2010. koncesiju dobila tvrtka HOO TV d.o.o. koja je u stopostotnom vlasništvu HOO-a, mora sukladno Zakonu o elektroničkim medijima započeti s emitiranjem programa 5. travnja, kazao je danas na kolegiju glavnih tajnika nacionalnih sportskih saveza direktor Sportske televizije Petar Čavlović. Početak emitiranja i koncepcija Sportske televizije bila je glavna tema kolegija, kojeg je vodio glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Josip Čop, a prvi su operativci sportskih saveza pokazali veliki interes za rad nove TV postaje jer će ona 70 posto programa emitirati u suradnji s nacionalnim sportskim savezima. "Na Sportskoj televiziji neće biti podjele na velike i male sportove i na njoj će se, pored izravnih prijenosa sportskih natjecanja na svim razinama, moći pogledati i vijesti, sportske priče te razni događaji i zanimljivosti iz sporta i olimpizma", kazao je Čavlović.

ZAGREB - Sve je spremno za najveći sportsko-zabavni spektakl koji će se od 21. do 28. siječnja odigrati u zagrebačkoj Areni kada će hokejaški Medveščaka u sklopu regionalne EBEL lige pred ukupno 60-tak tisuća gledatelja odigrati četiri utakmice s klubovima iz Austrije i Slovenije, izvijestio je Medveščak na današnjoj konferenciji za novinare. "Sve je spremno i obavljeno na vrijeme i nema nikakvih problema", rekao je predsjednik Medveščaka Damir Gojanović, dodavši kako nitko u klubu nije mogao ni sanjati da će u roku od samo godinu i pol dana završiti na ovako visokom nivou organizacije nekog sportskog događaja. "Ovo sliči na NHL i svatko tko dođe na ovu priredbu bit će fasciniran s onim što je priređeno", rekao je predsjednik Medveščaka Igor Gojanović. Kapetan hokejaša Medveščaka Alan Letang rekao je kako u ekipi vlada pozitivna nervoza i uzbuđenje uoči utakmica. "Mi ćemo dati sve od sebe da svojim igrama pomognemo da ovaj spektakl potpuno uspije i ponosni smo zbog toga", rekao je. Trener Douglas Bradley također je izrazio oduševljenje do sada učinjenim te je obećao da će momčad pred električnom i neponovljivom atmosferom koju stvaraju zagrebački navijači nastojati ostvariti pozitivan rezultat u predstojećim utakmicama. Medveščak će prvu utamicu u Areni odigrati sutra protiv KAC-a iz Klagenfurta, zatim u nedjelju protiv Vienne, 25. siječnja ugostit će ljubljansku Olimpiju a domaćinstvo u Areni okončat će 28. siječnja utakmicom protiv Villacha. Uz to, bit će organizirano i niz zabavnih i popratnih događaja.

KITZBUEHEL - Stanje austrijskog skijaša Hansa Gruggera, koji je teško pao na treningu spusta u Kitzbuehelu, vrlo je ozbiljno i liječnici se bore za njegov život, priopćeno je iz Austrijskog skijaškog saveza. Grugger je nakon pada prevežen u Sveučilišnu bolnicu u Innsbrucku, te je odmah podvrgnut operativnom zahvatu zbog teških ozljeda glave. "Gruggera operiraju naši najbolji neurokirurzi. Operacija je u tijeku i ne mogu vam više ništa reći", kazao je šef kirurgije Michael Blauth. Nesretni Austrijanac pao na samom početku staze, gdje skijaši brzinom od više od 120 kilometara na sat dolaze na veliki skok, koji je Grugger izveo neuspješno i potom doživio težak pad, udarivši glavom u tlo. U nesvjesnom stanju je žurno helikopterom prevezen u bolnicu.

MADRID - Najboji tenisač svijeta Španjolac Rafael Nadal bit će zaštitni znak i model nove kolekcije modne kuće Armani, priopćila je ta poznata talijanska modna marka. Modni kreator Giorgio Armani osobno je inzistirao na Nadalu kao novome modelu. "Nadal je upravo nevjerojatan, on je najbolji tenisač svih vremena koji posjeduje iznimnu spretnost i talent. Zbog toga je idealan model za moja odijela kao zdrav i pozitivan uzor mladima", kazao je Armani. Modna kuća Armani je i u prošlosti uzimala sportaše, ali su to u pravilu bili nogometaši poput Cristiana Ronalda, Luisa Figa, Thierrya Henrya i Davida Beckhama.

KITZBUEHEL - Trenutačno vodeći skijaš u Svjetskom kupu, Ivica Kostelić zauzeo je sedmo mjesto na jedinom treningu spusta u Kitzbuehelu održanom u četvrtak. Kostelić je za najbržim, Švicarcem Didierom Cucheom zaostao 2.29 sekundi. Na treningu spusta u Kitzbuehelu nastupila su još dvojica hrvatskih predstavnika, Natko Zrnčić-Dim koji je sa 5.18 sekundi zauzeo 35. mjesto, te Tin Široki koji je sa 11.21 sekundi slabijim vremenom od Cuchea bio posljednji, 59. Trening u Kitzbuehelu obilježio je udes Austrijanca Hansa Gruggera koji je prilikom skoka na "mišolovci" teško pao i u nesvijesti je helikopterom prevezen u bolnicu u Innsbrucku s ozljedama glave i prsa. U petak će se u Kitzbuehelu voziti superveleslalom s početkom u 11.30 sati, u subotu je u isto vrijeme na rasporedu spust, dok će se u nedjelju voziti slalom, prva vožnja počinje u 10.15, a druga u 13.30 sati.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙