FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sućut ministra Mesića obitelji Boška Petrovića

Autor: agrb
ZAGREB, 10. siječnja 2011. (Hina) - Ministar kulture Jasen Mesić uputio je danas, u ime Ministarstva kulture i u svoje osobno ime, brzojav sućuti obitelji jazz glazbenika Boška Petrovića koji je, kako napominje, obilježio vrijeme u kojemu je djelovao.

"Za nacionalnu kulturu to je bolni gubitak, hrvatski jazz ambasador, kako su ga nazivali, napustio nas je nenadano u jeku priprema svojih mnogovrsnih planova i projekata. Već za života legenda kao vibrafonist, skladatelj, promotor jazz kulture, pedagog, umjetnički voditelj i član nekolicine izuzetnih jazz ansambala, ostavio je za sobom nenadoknadivu prazninu", kaže ministar u brzojavu sućuti.

Podsjeća na njegove međunarodne uspjehe, poput onog s Zagreb jazz kvartetom, sastavom B. P. Convention i B. P. Club All Stars te mnogobrojne pojedinačne suradnje s najvećim hrvatskim i svjetskim glazbenicima koji "čine njegovu karijeru uistinu iznimnom i neponovljivom".

Boško Petrović kreirao je povijest suvremenog hrvatskog jazza na osebujan stvaralački način, neponovljiv zbog njegove jedinstvene osobnosti, neodoljive magnetne sile na svjetskoj sceni i među velikanima jazza, navodi ministar, dodajući: "Iako je bio vječni glazbeni putnik, istinski umjetnik s misijom, cijeli životni vijek je bio intenzivno vezan uz Zagreb, zahvaljujući čemu danas svjedočimo o veličini i snazi njegovih mnogostrukih glazbenih talenata".

Boško Petrović iznenada je preminuo rano jutros u Zagrebu u 76. godini.

(Hina) pp/xagrb ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙