FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović sa Zajednicom udruga naseljenika RH

Autor: rtom
ZAGREB, 17. siječnja 2011. (Hina) - Predsjednik Republike Ivo Josipović primio je u ponedjeljak izaslanstvo Zajednice udruga naseljenika Hrvatske, krovne udruge šezdeset tisuća Hrvata iz BiH, Kosova i Vojvodine naseljenih u Hrvatskoj na područjima posebne državne skrbi, priopćio je Ured predsjednika.

Od osnutka 1999. godine, ta je zajednica uspostavila partnersku suradnju s hrvatskom vladom i međunarodnom zajednicom te s organizacijama izbjeglica povratnika, istaknulo je izaslanstvo te izvijestilo predsjednika o teškoćama koje još prate proces normalizacije života na tim područjima.

Posebice su istaknuli teškoće vezane uz stambeno pitanje, nedostatak gospodarskih inicijativa, nezaposlenost i teškoće u suradnji s mjerodavnim tijelima na državnoj razini i s lokalnim tijelima vlasti, piše u priopćenju.

Predsjednik Josipović rekao je da tim problemima treba pristupiti krajnje ozbiljno i učiniti sve kako bi se ta područja Hrvatske "revitalizirala, a ljudima koji ondje žive omogućio dostojanstven život".

(Hina) xrt/pp yrt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙