FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović primio bihaćko izaslanstvo

Autor: nkot
ZAGREB, 13. siječnja 2011. (Hina) - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović primio je izaslanstvo grada Bihaća, koje ga je izvijestilo o gospodarskoj i političkoj situaciji u Unsko-sanskoj županiji te izrazilo želju da jača suradnja i s pograničnim općinama u Hrvatskoj, i općenito s Republikom Hrvatskom, priopćeno je iz predsjednikova ureda.

Bihaćko izaslanstvo iznijelo je prijedloge o mogućoj suradnji u infrastrukturnim projektima, od željeznice do plinovoda, te upotrebi resursa s obje strane granice, poput bivše vojne zračne luke Željave. Razgovaralo se i o potrebi usklađivanja režima pograničnih prijelaza, posebice s obzirom na skorašnji ulazak Hrvatske u EU, dodaje se u priopćenju.

Izaslanstvo je istaknulo važnost djelovanja predsjednika Josipovića kako bi odnosi u regiji postali opušteniji i poboljšali se, što je potaknulo i druge državnike u zemljama u regiji, posebno u Bosni i Hercegovini, da snažnije zagovaraju politiku suradnje i ostvarenja zajedničkih interesa.

Hrvatski predsjednik pozdravio je ideje i prijedloge članova izaslanstva, naglasivši kako je za Hrvatsku suradnja s prijateljskom susjednom državom Bosnom i Hercegovinom jedna od najvažnijih vanjskopolitičkih i gospodarskih aktivnosti. Ponovio je da Hrvatska u potpunosti podupire europske integracije Bosne i Hercegovine i ulazak u članstvo NATO-a.

(Hina) xpp ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙