FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Renata Poljak na skupnoj izložbi u Mumbaiju

Autor: agrb
ZAGREB, 3. siječnja 2011. (Hina) - Splitska vizualna umjetnica Renata Poljak sudjelovat će na međunarodnoj skupnoj izložbi "Myth - Reality, Constructing Cult-u're" (Mitovi - Realnosti Konstrukcija Kulture), koja se otvara u utorak, 4. siječnja u indijskoj umjetničkoj galeriji "Guild" u Mumbaiju.

Na toj izložbi, koja će biti otvorena do 30. siječnja, hrvatska autorica predstavit će se fotografijama i video radovima pod zajedničkim naslovom "I Need You To Believe in Something", koji propituju ulogu spomenika i sjećanja u suvremenom društvu.

Galerija Guild, koja ima svoju podružnicu u New Yorku, kroz izložbe, filmske projekcije, predavanja, radionice predstavlja mlade, ali i već afirmirane suvremene umjetnike, s naglaskom na autore koji izlažu na međunarodnoj sceni i čiji radovi pokazuju složenost suvremene kulture.

Osim Renate Poljak, na izložbi sudjeluje desetak multimedijalnih umjetnika koji se u svojim radovima bave ulogom mitova u suvremenom društvu i njihovim posljedicama u trenutku kada oni prestaju biti važni. Kustos izložbe je Veeranganakumari Solanki.

Renata Poljak (Split, 1974.) diplomirala je u Splitu 1997. kao profesorica likovne kulture, a poslijediplomski studij završila je dvije godine kasnije na Likovnoj akademiji u Nantesu u Francuskoj. Autorica je petnaestak filmova i video radova, a dosad je imala desetak samostalnih i brojne skupne izložbe diljem svijeta. Za svoj rad višestruko je nagrađivana, a kao stipendistica je boravila u SAD-u i Austriji.

(Hina) xagrb ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙