FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tuniski predsjednik raspustio vladu

Autor: vkla
TUNIS, 14. siječnja 2011. (Hina/AFP) - Tuniski predsjednik Zin el Abdin Ben Ali raspustio je u petak vladu i odlučio provesti prijevremene parlamentarne izbore u roku od šest mjeseci, nastojeći umiriti najgore nerede tijekom dva desetljeća njegove vlasti.

"Predsjednik je odlučio raspustiti vladu i održati paralmentarne izbore u roku od šest mjeseci", izvijestila je državna televizija ne navodeći pojedinosti.

Tuniški predsjednik Zine El Abdine Ben Ali u četvrtak je najavio da se više neće kandidirati na izborima nakon isteka mandata 2014. te je obećao "potpunu" slobodu informiranja i pristupa internetu.

U petak su ispred zgrade ministarstva unutarnjih poslova, gdje je policija suzavcem rastjerala tisuće ljudi koji su tražili odlazak s vlasti predsjednika Bena Alija, razmještena oklopna vozila.

Snage za suzbijanje nereda također su u punoj pripravnosti i odgovaraju na svako masovnije okupljanje. Na Aveniji Habiba Burgibe bilo je gotovo nemoguće disati zbog suzavca bačena na prosvjednike.

Trinaest civila poginulo je u četvrtak navečer u gradu Tunisu i predgrađima usprkos tomu što je predsjednik Zin El Abidin Ben Ali naredio da se na prosvjednike ne ide vatrenim oružjem, doznaje AFP u petak iz bolničkih izvora.

Tijela poginulih prevezena su u bolnicu Charles Nicole u Tunisu i bolnicu u Kramu, nedaleko od glavnog grada.

(Hina) xvk ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙