FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nemiri i u tuniskoj prijestolnici

Autor: akoz
TUNIS, 11. siječnja 2011. (Hina/Reuters) - U utorak predvečer sukobi su izbili i u predgrađu Tunisa, reklo je nekoliko svjedoka agenciji Reuters, što je prvi puta da je i tunisku prijestolnicu zahvatio val nasilja u kojem su do sada, kako kažu dužnosnici, ubijena 23 civila.

Svjedoci su agenciji Reuters telefonom iz radničke četvrti Ettadamen rekli da stotine mladih razbija i pljačke prodavaonice i da su zapalili jednu banku a da ih policija rastjeruje palicama.

Izvješća o sukobima došla su kratko vrijeme nakon što je tuniska vlada ukupnom broju poginulih u neredima, najgorima posljednjih desteljeća, dodala još tri osobe. Tuniska vlada je odbacila procjene skupina za zaštitu ljudskih prava da je broj poginulih veći.

Do utorka navečer nije bilo izvješća o novim većim sukobima nakon što je vojska razmještena u najnemirnijim gradovima a škole i sveučilišta zatvoreni na neodređeno vrijeme.

Tunižani koji sudjeluju u nemirima kažu da žele radna mjesta i bolje životne uvjete no vlasti tvrde da je prosvjede preuzela ekstremistička manjina.

(Hina) xakoz ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙