FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović: Korupcija u vrhu vlasti zločinački pothvat

Autor: bcav
ZAGREB, 14. siječnja 2011. (Hina) - Hrvatski predsjedik Ivo Josipović priredio je u četvrtak u Zagrebu novogodišnji prijem za diplomatski zbor i osvrćući se na prošlu godinu u Hrvatskoj posebno istaknuo borbu protiv korupcije, nazvavši korupciju pri vrhu vlasti "pravim zločinačkim pothvatom".

"Korupcija osiromašuje naše građane, a kada je organizirana u samom državnom vrhu, pravi je udruženi zločinački pothvat protiv dobra građana, i kao takva mora biti bezobzirno iskorjenjena", rekao je Josipović pred stotinjak diplomata akreditiranih u Hrvatskoj.

Na prijemu u Uredu predsjednika bili su najviši hrvatski dužnosnici, ministri u vladi i saborski zastupnici, te strani veleposlanici koje je Josipović pozvao da se zauzmu kod svojih vlada, u Bruxellesu i u parlamentima članica EU-a kako bi se ove godine završili pristupni pregovori.

"Čvrsto sam uvjeren da u Hrvatskoj postoji sposobnost i znanje te politička rješenost da se taj posao privede kraju. Isto tako, uvjeren sam da je došlo vrijeme i godina da i EU donesu konačnu odluku o dovršetku pristupnih pregovora s Hrvatskom", istaknuo je Josipović rekavši da je Hrvatska "sposobno brzo vraćati dividende desetljeća ulaganja u njezino članstvo".

Čestitajući Novu godinu predsjedniku, hrvatskom narodu i svim građanima "koji žive u ovoj prelijepoj zemlji", doajen diplomatskog zbora, papinski nuncij Mario Roberto Cassario istaknuo je da će ulazak Hrvatske u EU obogatiti i Europu i Hrvatsku, "nama tako dragu plemenitu naciju".

U ime diplomatskog zbora zaželio je napredak Hrvatskoj i hrvatskom narodu koji je "stoljećima čuvao kršćansku baštinu", rekao je nuncij, uvjeren da će se Hrvatska i dalje politički, gospodarski i kulturno razvijati te doprinositi stabilnosti cijele regije.

(Hina) xbcav ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙