FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 12. siječnja 2011. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

ZAGREB - Hrvatska košarkaška reprezentacija smještena je u drugu jakosnu skupinu uoči ždrijeba Europskog prvenstva koje će se od 31. kolovoza do 18. rujna održati u Litvi. Na europskom prvenstvu po prvi put će nastupiti 24 reprezentacije koje su razmještene u šest jakosnih skupina po četiri. Osim Hrvastke u drugom bubnju su i Francuska, Rusija i Turska, dok su u najjačem razredu Španjolska, Srbija, Grčka i Slovenija. Ždrijeb skupina održat će se 30. siječnja u Vilniusu, a momčadi će biti podijeljene u četiri skupine po šest reprezentacija. Naslov europskog prvaka s posljednjeg EP-a u Poljskoj 2009. godine brani Španjolska.

JAKOSNE SKUPINE: Skupina 1: Španjolska, Srbija, Grčka, Slovenija, Skupina 2: Francuska, HRVATSKA, Rusija, Turska, Skupina 3: Njemačka, Litva, Crna Gora, Belgija, Skupina 4: Velika Britanija, Makedonija, Izrael, Gruzija, Skupina 5: Italija, Bugarska, Poljska, Bosna i Hercegovina, Skupina 6: Ukrajina, Latvija, kvalifikant 1, kvalifikant 2

ZAGREB - Prema pisanju britanskih listova europski nogometni velikani Liverpool i Juventus zainteresirani su za hrvatskog reprezentativca Vedrana Ćorluku koji od 2008. godine igra za Tottenham. Ćorluka je ove sezone izgubio mjesto u momčadi Spursa i upisao je samo deset nastupa, pri čemu šest u Premiershipu. Menadžer Harry Redknapp trenutačno više vjeruje Alanu Huttonu i hrvatski reprezentativac je osuđen na 'mrvice'. Ćorlukinu poziciju u redovima londonskog kluba otežava i Redknappov interes za braniča Real Madrida Alvara Arbelou. Ćorluka je na White Hart Lane stigao 2008. godine iz Manchester Cityja za 12 milijuna eura. Liverpool je navodno spreman ponuditi Tottenhamu 15 milijuna eura. Za njegove usluge zainteresiran je i Juventus koji kreće u rekonstrukciju momčadi nakon loših rezultata ove sezone.

ATENA - Suđenje grčkim atletičarima Kostasu Kenterisu i Katerini Thanou prekinuto je danas nakon svega pola sata jer se u sudnici nisu pojavili svjedoci. Kenteris i Thanou su još 2004. godine optuženi za davanje lažnih iskaza kada su dan prije početka Olimpijskih igara u Ateni prijavili da su imali prometnu nesreću. Međutim, državni tužitelj tvrdi da je prometni udes bio insceniran kako bi opravdali nedolazak na dopinšku kontrolu. U proteklih šest i pol godina suđenje je više puta odgađano, a nakon što je napokon dogovoren termin prvog ročišta došlo je do nove odgode. Osim svjedoka na sudu se nisu pojavili niti Kenteris i Thanou, već su poslali svoje odvjetnike koji su neočekivano tražili saslušanje novih svjedoka i time 'kupili' još nešto vremena . Sud će do 21. siječnja donijeti odluku o njihovom zahtjevu i tada bi suđenje trebalo biti nastavljeno. Kenteris je na Olimpijskim igrama u Sidneyu pobijedio na 200 metara, a Thanou je na istim OI bila druga na 100 metara. Oboje su bili veliki favoriti u sprinterskim disciplinama u Ateni, ali su propustili obaveznu doping kontrolu uoči početka Olimpijskih igara. Kasnije su prijavili da su imali nesreću na motociklu, ali su optuženi da su sve izmislili. Ukoliko budu proglašeni krivima, Kenteris i Thanou mogli bi biti osuđeni na uvjetnu kaznu zatvora do pet godina.

ZADAR - Nakon sinoćnjeg poraza košarkaša Zadra, u susretu 16. kola regionalne NLB lige u dvorani Krešimira Ćosića od momčadi Zagreba (71:81), sastao se Upravni odbor kluba s Višnjika i smijenio trenera Danijela Jusupa. Njegovu dužnost preuzima Tihomir Bujan, a pomoćnici će mu biti Ivan Barančić i Ante Matulović. Debi na klupi Zadra Tihomir Bujan će imati već sutra i to u Zagrebu, gdje košarkaše Zadra očekuje susret četvrtzavršnice Kupa Krešimira Ćosića protiv Dubrave.

RIM - Najpoznatija F1 momčad Ferrari predstavit će 28. siječnja u Maranellu pokraj Bologne novi bolid za Svjetsko prvenstvo Formule 1, potvrdio je šef momčadi Stefano Domenicali. Ferrari će prvi od svih ekipa javnosti pokazati novi bolid, koji će se testirati od 1. veljače na stazi u Valenciji. Lani je Ferrari bio tek treći u poretku momčadi, a Fernando Alonso je izgubio naslov u zadnjoj utrci.

BUENOS AIRES - U bizarnoj nesreći na treningu argentinskog prvoligaša Racing Cluba od udara groma je poginuo maser kluba. Masera Cesara Nardija (61) pogodio je grom u trenutku kada je otišao po loptu koja je bila u lokvi vode, a preminuo je na putu do bolnice. Nitko od nogometaša koji su trenirali u sjevernom dijelu Buenos Airesa nije ozlijeđen. Od udara gromova i nevremena koje je pogodilo taj dio Buenos Airesa poginule su još dvije osobe.

DOHA - Nogometaši Uzbekistana ostvarili su i drugu pobjedu u A skupini Azijskog nogometnog prvenstva. U prvom kolu su pobijedili domaćina Katar 2:0, a danas u dvoboju drugog kola Kuvajt 2:1. Golove za Uzbekistan postigli su Azizbek Hajdarov (41) i azijski nogometaš godine Server Đeparov (65), dok je strijelac za Kuvajt bio Bader Al Mutwa (49-11m). U drugom dvoboju iz skupine Katar je slavio protiv Kine 2:0, a oba gola zabio je Yusef Ahmed (27, 45). Nakon dva kola Uzbekistan ima maksimalnih šest bodova, dok Katar i Kina imaju po tri boda. Kuvajt je na začelju bez bodova. U posljednjem kolu sastaju se Uzbekistan i Kina, te Katar i Kuvajt.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙