FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Oslobođen turski liječnik osumnjičen za trgovinu organima

Autor: kgab
ISTANBUL, 12. siječnja 2011. (Hina/Beta) - Sud u Istanbulu oslobodio je u srijedu do početka suđenja dr. Yusufa Sonmeza, osumnjičena za sudjelovanje u trgovini ljudskim organima na Kosovu, javili su turski mediji.

Sonmez je uhićen u utorak u svom stanu u Istanbulu na temelju tjeralice koju je izdao sud u Prištini. Osim Sonmeza još devet osoba je osumnjičeno za trgovinu ljudima i ilegalnu imigraciju.

Turski mediji su javili da će Sonmez, kojega su prozvali Frankensteinom, na slobodi čekati početak mogućeg suđenja.

Nakon dvosatna ispitivanja na izlasku iz sudske zgrade Sonmez je novinarima rekao da nema nikakva zločina i da nije bilo trgovine organima, prenijeli su turski mediji.

Sonmez je osumnjičen da je na Kosovu izveo više desetaka operacija u sklopu međunarodne mreže koja je trgovala ljudskim organima. Među optuženicima je i bivši visoki dužnosnik kosovskog ministarstva zdravstva te izraelski državljanin.

Sudac Europske policijske i pravosudne misije na Kosovu (EULEX) Jonathan Ratel rekao je u početku siječnja da su siromašnim ljudima, koji su na Kosovo dovoženi iz inozemstva, davana lažna obećanja da će dobiti novac za svoje organe, koji su potom prodavani na crnom tržištu i presađivani bogatim pacijentima.

Ratel je 7. siječnja u Prištini saslušao sedmero ljudi s Kosova, optuženih da pripadaju međunarodnoj mreži uključenoj u trgovinu ljudskim organima i tada naveo da je Sonmez bio ključni kirurg u operacijama koje su obavljane na privatnoj klinici "Medikus" u Prištini.

(Hina) xkga ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙