FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 12.30 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 11. siječnja 2011. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30 sati:

ZAGREB - Hrvatska rukometna reprezentacija doputovala je u Švedsku gdje će se od 13. do 30. siječnja održati 22. svjetsko prvenstvo. Hrvatska je u Švedsku doputovala kao aktualni svjetski dopravak te jedan od kandidata za novo odličje. "Let je protekao dobro. Sve je bilo OK i nismo se previše umorili. Zadovoljni smo smještajem, a posebno krevetima jer dečki imaju dosta prostora. Dio igrača se na turniru u Francuskoj umorio, pa ćemo im sada morati vratiti snagu, dok će igrači koji su igrali manje normalno trenirati," naglasio je hrvatski izbornik Slavko Goluža po dolasku u Malmo. Hrvatski rukometaši su posljednjih petnaestak godina postali jedna od najvećih uzdanica hrvatskog sporta, a po popularnosti su se rukometaši jedini približili nogometašima. Hrvatska je do sada na svjetskim prvenstvima osvojila četiri medalje - jedno zlato i tri srebra, a sjajnim dosezima hrvatskih rukometaša možemo pridodati i dvije zlatne olimpijske medalje iz Atlante 1996. i Atene 2004. godine, te dva srebra (2008, 2010) i jednu broncu (1994) s europskih prvenstava. Hrvatska će na prvenstvu igrati u skupini C zajedno s Alžirom, Australijom, Danskom, Rumunjskom i Srbijom. U Skupini A su Bahrain, Egipat, Francuska, Njemačka, Španjolska i Tunis, u skupini B će igrati Austrija, Brazil, Mađarska, Island, Japan i Norveška, a u skupini D Argentina, Čile, Južna Koreja, Poljska, Slovačka i Švedska. U drugom krugu križat ćemo se sa skupinom D.

ZAGREB - U argentinskoj Mar de Plati završilo je svjetsko jedriličarsko prvenstvo za klasu 29er. Hrvatska posada Domagoj Fizulić i Leon Ostrež na kraju je zauzela 36. mjesto u konkurenciji od 60 posada. Prvenstvom su dominirali domaći jedriličari koji su osvojili prva četiri mjesta, te osam od prvih deset. Zlato je pripalo Belenu Tavelli i Francu Greggi, posada Pepe Bettini - Fernando Gwozdz je osvojila srebro, dok su broncu osvojili Tomas Wagmaister i Francisco Cosentino.

RIO DE JANEIRO - Bivši najbolji nogometaš svijeta Brazilac Ronaldinho (30) napustio je redove Milana i vratio se u domovinu gdje će igrati za Flamengo. Ronaldinho je za klub iz Rio de Janeira potpisao ugovor do 2014. godine. "Ovo je veliki dan za naš klub. Ponosna sam što smo uspjeli angažirati tako vrhunskog majstora kao što je Ronaldinho," kazala je predsjednica kluba, 41-godišnja Patricia Amorim. Poslednjih tjedana se nagađalo kako bi se Ronaldinho mogao vratiti u Gremio u kojem je započeo karijeru, no ipak se odlučio za jedan od najpopularnijih brazilskih klubova koji ima više od 25 milijuna navijača. "Jedva čekam prvi nastup u dresu nove momčadi. Došao sam u ugledan klub kroz koji se ponovo želim vratiti u reprezentaciju," poručio je najbolji nogometaš svijeta 2004. i 2005. godine koji se vratio u Brazil nakon što je posljednjih deset godina igrao za PSG, Barcelonu i Milan. Flamengo je pet puta bio brazilski prvak, a momačd vodi bivši brazilski izbornik Vanderlei Luxemburgo. Glavne zvijezde momčadi su Kleberson, Deivid i Renato Abreu.

NEW YORK - Na programu NBA lige bile su tek tri utakmice. Aktualni doprvak Boston poražen je u svom TD Gardenu od Houstona 102:108, Chicago je slavio protiv Detroita 95:82, dok je Charlotte bio bolji od Memphisa 96:82. Nakon pet uzastopnih poraza Houston je prekinuo gubitnički niz tamo gdje se najmanje nadao i to bez ponajboljeg igrača Kevina Martina. Boston je odigrao iznimno loše i gosti su to znalački iskoristili. Čak sedam igrača Rocketsa je upisalo dvoznamenkasti broj koševa, a najviše Aaron Brooks koji je ubacio 24 koša, Kyle Lowry je dodao 17, a Chase Budinger 13 koševa. "Odigrali smo sjajnu utakmicu. Dečki su pokazali veliko zajedništvo i pravi karakter," kazao je trener Houstona Rick Adelman. U domaćim redovima najefikasniji su bili Ray Allen sa 19 koševa i 7 skokova, te Marquis Daniels sa 19 koševa. Paul Pierce je dodao 16 koševa uz slab šut (5-12), dok je Kevin Garnett i dalje izvan stroja zbog ozljede.

ALICANTE - U posljednjoj utakmici 18. kola španjolskog nogometnog prvenstva Hercules je na svom terenu u Alicanteu deklasirao Atletico iz Madrida sa 4-1 (4-0). Hercules je poveo sa 4-0 već u prvom poluvremenu golovima Totea (11), Valdeza (23), Thomerta (32) i Trezegueta (44), a na konačnih 4-1 smanjio je Reyes (89). Hercules je s nova tri boda skočio na 11. mjesto sa 22 boda, dok je Atletico ostao šesti sa 27.

Vodi Barcelona sa 49 bodova ispred Reala iz Madrida koji ima 47.

COPIAPO - Kataranin Nasser Al-Attiyah (Volkswagen) u konkurenciji automobilista i Španjolac Marc Coma (KTM) kod motociklista pobjednici su osme etape relija "Dakar" vožene od Antofagaste do Copiapa u Čileu u dužini od 776 kilometara. Al-Attiyah je za 6:36 minuta bio brži od Španjolca Carlosa Sainza (Volkswagen), te je stoga preuzeo i vodstvo u ukupnom redoslijedu sa 5:14 minuta prednosti ispred Španjolca. Coma je od drugoplasiranog Francuza Cyrila Despresa (KTM) u osmoj etapi bio brži za 1:55 minuta, pa je svoju prednost u ukupnom redoslijedu povećao na 9:19 minuta.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙