FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Oporavak europskih dionica nakon jučerašnjeg pada

Autor: neba
LONDON, 11. siječnja 2011. (Hina/Reuters) - Na europskim su se burzama cijene dionica jutros oporavile, nakon jučerašnjeg oštrog pada, jer su bolji nego što se očekivalo poslovni rezultati Alcoe ohrabrili ulagače.

FTSEurofirst indeks 300 vodećih europskih dionica ojačao je do 9,30 sati 0,5 posto, na 1.139 bodova, nakon što je jučer pao 1 posto.

Frankfurtski DAX, pariški CAC i londonski FTSE indeks bili su u 9,30 sati u plusu između 0,4 i 0,8 posto.

Najveći američki proizvođač aluminija Alcoa objavio je jučer poslovno izvješće za posljednje lanjsko tromjesečje, koje je bolje nego što se procjenjivalo.

To je potaknulo nadu da će u ovoj sezoni objave kvartalnih poslovnih rezultata američkih kompanija biti više ugodnih nego neugodnih iznenađenja.

„Poslovni rezultati kompanija sve više ulaze u fokus, no na tržištu su i dalje prisutna strahovanja od širenja dužničke krize u eurozoni“, kaže Geraud Missonnier, trgovac u Saxo banci.

Pozitivno je na ulagače djelovala i najava da će Japan kupovati euro obveznice, što bi moglo ublažiti financijske probleme u pojedinim članicama eurozone.

Nakon jučerašnjeg oštrog pada, jutros su među najvećim dobitnicama dionice banaka. Cijene HSBC-a, Credit Agricole i Barclaysa porasle su između 2,3 i 3,4 posto.

Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks jutros oslabio 0,3 posto, na 10.510 bodova.

(Hina) xneba ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙