FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: zmat
ZAGREB, 10. siječnja 2011. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

ZURICH - Argentinac Lionel Messi drugu je godinu zaredom dobitnik "Zlatne lopte" za najboljeg nogometaša godine u izboru Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA). Messi je nagradu za igrača 2010. godine dobio u konkurenciji dvojice svojih suigrača iz Barcelone, Andersa Inieste i Xavija Hernandeza, iako na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici nije postigao niti jedan pogodak, a njegova je reprezentacija ispala u četvrtfinalu, dok su Iniesta i Xavi vodili Španjolsku ka njezinon prvom naslovu svjetskog prvaka.

Messi (23) je prvi igrač koji je drugu godinu zaredom izabran za najboljeg na svijetu nakon Brazilca Ronaldinha kojemu je ta čast pripala 2004. i 2005. godine.

U izboru za "Zlatnu loptu" sudjeluju izbornici i kapetani svih reprezentacija.

Nagradu za trenera godine dobio je Portugalac Jose Mourinho, sadašnji trener Reala iz Madrida koji je prošle sezone s Interom iz Milana osvojio Ligu prvaka, te prvenstvo i Kup u Italiji.

Za najbolju nogometašicu svijeta ponovno je izabrana Brazilka Marta (24).

SVI DOBITNICI NAGRADA FIFA-E ZA 2010:

Zlatna lopta: Lionel Messi (Argentina/Barcelona)

Trener godine: Jose Mourinho (Portugal/Real Madrid-Inter Milano)

Momčad godine: Casillas (Špa) - Maicon (Bra), Lucio (Bra), Pique (Špa), Puyol (Špa) - Xavi (Špa), Sneijder (Niz), Iniesta (Špa) - Messi (Arg), Villa (Špa), Cristiano Ronaldo (Por)

Nagrada "Ferenc Puskas" za najljepši gol: Hamit Altintop (Turska/Bayern)

Igračica godine: Marta (Brazil)

Trenerica godine: Silvia Neid (Njemačka izbornica)

Nagrada predsjednika FIFA-e: Desmond Tutu

Nagrada za "fair-play": ženska reprezentacija Haitija do 17 godina

POŽEGA - U vojarni u Požegi danas je počelo dragovoljno služenje vojnog roka vrhunskih športaša, koji su s Ministarstvom obrane RH, a na prijedlog Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), potpisali ugovor o prijamu u djelatnu vojnu službu Oružanih snaga RH, priopćila je Služba za odnose s javnošću i informiranje Ministarstva obrane RH (MORH). Od 20 vrhunskih športaša koji su potpisali ugovor, njih 16, među kojima su četiri žene, prolazit će obuku dragovoljnog služenja vojnog roka, dok su četiri kandidata već ranije odslužila vojni rok.

Na dragovoljno služenje vojnog roka pozvani su: Damir Martin (veslanje), David Šain (veslanje), Igor Marenić (jedrenje), Šime Fantela (jedrenje), Tonči Stipanović (jedrenje), Lucija Zaninović (taekwondo), Stipe Jarloni (taekwondo), Filip Hrgović (boks), Bojan Đurković (streljaštvo), Andreja Đaković (judo), Ivana Maranić (judo), Filip Grgić (taekwondo), Valent Sinković (veslanje), Martin Sinković (veslanje), Tina Mehjellić (jedrenje) i Marko Premužić (padobranstvo).

Dragovoljno služenje vojnog roka inače traje osam tjedana, a za ročnike - vrhunske športaše u ovom programu organizirano je u trajanju od dva tjedna koja obuhvaćaju provođenje osnovne obuke u vojarni u Požegi.

Po uspješnom završetku obuke i proteku inače redovitih osam tjedana, dakle s početkom ožujka 2011., športaši će biti primljeni u djelatnu vojnu službu, sukladno Sporazuma o suradnji, unapređenju i razvoju športa u Republici Hrvatskoj, potpisanom između Ministarstva obrane RH i HOO-a kojim se, uz ostalo, predviđa i mogućnost zapošljavanja vrhunskih i kategoriziranih sportaša u MORH-u i Oružanim snagama RH.

MONTE CARLO - Francuski nogometni prvoligaš Monaco otpustio je trenera Guya Lacombea nakon što je tijekom vikenda momčad iz Kneževine ispala iz Kupa od petoligaša Chamberyja, a vođenje prve momčadi preuzeo je Laurent Banide.

"Okolnosti poraza u Chamberyju zahtijevale su promjene u stručnom stožeru. Stoga smo odlučili postaviti Laurenta Banidea na mjesto trenera", objavilo je vodstvo kluba.

Na polovici prvenstva Monaco se nalazi tik iznad zone ispadanja, na 17. mjestu sa 19 bodova, ali 18. Caen i 19. Lens, koji zaostaju jedan, odnosno tri boda, imaju po utakmicu manje.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙