FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 9. siječnja 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić pobijedio je u današnjem slalomu u Adelbodenu, te je preuzeo vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Također, Kostelić vodi i u poretku slalomaša. Drugo mjesto pripalo je Austrijancu Marcelu Hirscheru (+0,26), a treći je bio njegov sunarodnjak Reinfried Herbst (+1,29). Na slalomu u Adelbodenu Kostelić je dosad u svojoj karijeri dva puta bio na postolju, 2002. je bio na 2. mjestu, a prošle sezone je završio kao 3. Sada je to upotpunio osvajanjem prvog mjesta. Kosteliću je to druga pobjeda ove sezone u Svjetskom kupu, a ukupno 13. u karijeri. U zadnje četiri utrke Kostelić je skupio 325 bodova. Od Kostelićevih konkurenata za ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu treba reći da Norvežanin Aksel Lund Svindal nije vozio današnji slalom, Benjamin Raich je odustao u prvoj vožnji, a Švicarac Silvan Zurbriggen je osvojio 10. mjesto

Prva vožnja bila je kobna i za odlične slalomaše poput Razzolija, Lizerouxa i Grangea, koji su svi odustali.

Preostala dva hrvatska predstavnika Dalibor Šamšal i Natko Zrnčič Dim, koji su imali visoke startne brojeve, nisu uspjeli izboriti drugu utrku. Šamšal je završio na 38. mjestu, a Natko Zrnčič Dim na 41. poziciji.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Kostelić sa 504 boda, a slijede Svindal sa 435, te Zurbriggen sa 421 bodom.

Predstojeći vikend skijaši idu u legendarni Wengen, gdje se voze tri utrke, 14. siječnja je na rasporedu super-kombinacija, dan kasnije spust, a 16. siječnja slalom.

Prošle sezone Kostelić je u Wengenu, nedugo nakon operacije koljena, pobijedio u slalomu i bio u 6. super-kombinaciji, a sada u švicarsko skijalište dolazi potpuno zdrav i u vrhunskoj formi.

ZAGREB

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić pobijedio je u današnjem slalomu u Adelbodenu, te je preuzeo vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa, a vodi i u poretku slalomaša.

Drugo mjesto pripalo je Austrijancu Marcelu Hirscheru (+0,26), a treći je bio njegov sunarodnjak Reinfried Herbst (+1,29).

"Mislim da je prva vožnja odlučila, gdje sam skupio veliku prednost. Druga utrka bila je kombinacija taktike i rizika, i na kraju mi se isplatilo", izjavio je Kostelić.

Na slalomu u Adelbodenu Kostelić je dosad u svojoj karijeri dva puta bio na postolju, 2002. je bio na 2. mjestu, a prošle sezone je završio kao 3. Sada je to upotpunio osvajanjem prvog mjesta.

PARIZ/ZAGREB

Hrvatski rukometaši poraženi su finalu pripremnog turnira u Parizu od domaćina Francuske s 28:27 (12:13). U dvoboju aktualnih svjetskih prvaka i doprvaka Francuzi su, već tradicionalno, opet boljom igrom u završnici stigli do pobjede, iako je Hrvatska vodila veći dio susreta. U zadnjim minutama Francuzi su serijom iskorištenih sedmeraca najboljega strijelca utakmice Jeromea Fernandeza (7), te obrana Thierrya Omeyera (18) stigli do minimalne pobjede. Ivano Balić je u zadnjim sekundama imao šut za izjednačenje, ali je Omeyer obranio. Kod izabranika Slavka Goluže po šest zgoditaka su postigli Blaženko Lacković i Vedran Zrnić, Manuel Štrlek je dao pet zgoditaka u prvom dijelu, a Mirko Alilović susret završio s 13 obrana. Bila je ovo posljednja provjera Hrvatske uoči puta na Svjetsko prvenstvo u Švedskoj, gdje u petak igraju s Rumunjskom. Rumunji su danas na turniru u Švicarskoj s 32:31 svladali Norvešku.

ŠIROKI BRIJEG

U susretu 15. kola regionalne košarkaške NLB lige Cibona je na gostovanju u dvorani Pecara pobijedila Široki TT Kabeli 82:81 ubilježivši tek prvu pobjedu izvan Draženovog doma ove sezone."Vukovi" su do pobjede došli bez bolesnog Roka Stipčevića ali s oporavljenim Marinom Rozićem. Najefikasniji igrači u Ciboninim redovima bili su Gordan Giriček sa 16, Bojan Bogdanović i Leon Radošević sa po 15 koševa, dok je Tomislav Zubčić zabio 12 koševa. Marin Rozić je u svojoj prvoj utakmici, 365 dana nakon teške ozljede Ahilove tetive, odigrao 23 minuta bez koša. Domaćine su predvodili Ivan Grgat sa 16, te Fran Pilepić sa 14 koševa.Utakmicu na Pecari je pratio u gradonačelnik Zagreba Milan Bandić kojem je predsjednik kluba Ante Suton prije utakmice poklonio dres domaćeg kluba.Na ljestvici vode Krka i Union Olimpija sa po 25 bodova, a zatim slijede Budućnost, Cedevita i Široki sa po 23 boda. Cibona je na 11. mjestu sa 21 bodom.

ZAGREB

Nakon što su u petak deklasirali vodeću momčad lige Klagenfurt (4:0), hokejaši Medveščaka su danas u Domu sportova pobijedili i drugoplasirani Red Bull Salzburg 5:2 (2:0, 0:0, 3:2).Bila je to treća uzastopna pobjeda "medvjeda", te četvrta u posljednjih pet susreta. Medveščak je poveo golom Alana Letanga u 7. minuti, a Ryan Kinasewich je u posljednjoj minuti prve trećine povećao na 2:0. U drugoj dionici nije bilo golova, a u šestoj minuti posljednje trećine Letang je zabio svoj drugi gol za vodstvo 3:0. Traćak nade gostima donio je Shaun Heshka smanjivši u 48. minuti na 3:1, no dvije minute kasnije John Hechimovic svojim 17. golom ove sezone vraća na plus tri. Heska je u 58. minuti smanjio na 4:2, a konačnih 5:2 postavio je Greg Day 19 sekundi prije kraja utakmice.Medveščaku sada slijede dva gostovanja, 14. siječnja u Jesenicama, te 16. siječnja u Mađarskoj protiv Albe Volan.

ZAGREB

Igrač zagrebačke Mladosti Srbin Vanja Udovičić izabran je za najboljeg svjetskog vaterpolistu u 2010. po izboru magazina Međunarodnog plivačkog saveza (FINA). Udovičić je priznanje zaslužio nakon odlične sezone u europskom prvaku Pro Reccu, odakle je prešao u redove Mladosti.Prošle godine je 28-godišnji Udovičić dobio nagradu LEN-a za najboljega europskoga vaterpolistu, a 2009. je bio i najbolji igrač Svjetskoga prvenstva u Rimu. Za najbolju vaterpolistkinju u 2010. godini izabrana je Amerikanka Elizabet Armstrong.

MANCHESTER

Engleska policija privela je 15 navijača zbog narušavanja javnog reda i mira na utakmici FA Kupa u Manchesteru između Uniteda i Liverpoola. Dvoboj najvećih suparnika u engleskom nogometu osiguravalo je znatan broj policajaca na Old Traffordu, gdje je bio i veliki broj pristalica Liverpoola. Policija nije priopćila klupsku pripadnost uhićenih, ali je naglasila da se radi o najekstremnijim pojedincima iz Uniteda i Liverpoola. ManU je dobio utakmicu s 1:0 i time pokvario trenerski prvijenac legende Liverpoola Kennyja Dalglisha.

MADRID

Rezultati susreta 18. kola Španjolske lige:

Real Mallorca 4 Ivan Ramis 12, Victor 37, Emilio Nsue 67, Michael Pereira 89

Almeria 1 Albert Crusat 66

- - -

Osasuna 0

Getafe 0

- - -

Espanyol 4 Pablo Osvaldo 8, Luis Garcia 30pen, Alvaro Vazquez 34, Sergio Garcia 87

Real Zaragoza 0

- - -

Racing Santander 1 Gregory Arnolin 30ag

Sporting Gijon 1 Diego Castro 90+1

LONDON

Engleski nogometni prvak Chelsea bez većih problema se plasirao u četvrto kolo FA kupa nakon što je na Stamford Bridgeu pobijedio drugoligaša Ipswich Town 7:0.Golove za "Bluese" postigli su Salomon Kalou (33), Daniel Sturridge (34, 52), Carlos Edwards (41-autogol), Nicolas Anelka (49) i Frank Lampard (78, 79). U idućem kolu Chelsea očekuje gostovanje kod Evertona.U drugom susretu Manchester City je na gostovanju kod Leicester Cityja, kojeg vodi Sven Goran Eriksson odigrao 2:2. Domaćin je poveo golom Souleymanea Bamba u drugoj minuti, no City je golovima Jamesa Milnera (23) i Carlosa Téveza (45) okrenuo rezultat. Rezultat je izjednačio Andy King u 64. minuti.Manchester i Leicester će sada igrati ponovljenu utakmicu na Gradskom stadionu u Manchesteru, a pobjednik će u četvrtom kolu igrati protiv trećeligaša Notts Countya.

RIM

Lider talijanskog nogometnog prvenstva Milan odigrao je u susretu 19. kola Serie A 4:4 protiv Udinesea, dok je Inter na gostovanju pobijedio Cataniju 2:1.Udinese je na San Siru vodio 1:0, 2:1, 3:1 i 4:3, no Milan je uspio iščupati bod. Pogodak spasa za "Rossonere" zabio je Zlatan Ibrahimović u trećoj minuti sudačke nadoknade. Golove za Milan zabili su i Milan Pato (45+1, 82), te Benatia (82-autogol), dok su strijelci za Udinese bili Di Natale (35, 66), Sanchez (53) i Denis (89).U rezultatskom zaostatku bio je i Inter koji je od 71. minute gubio u Cataniji nakon što je gol postigao Gomez. No, aktualni europski prvak je sa dva gola Cambiassa u 75. i 79. minuti uspio okrenuti utakmicu.Lazio je izgubio u Rimu od Leccea 1:2. Golove za goste zabili su Muslera (39-autogol) i Carlos Grossmüller (72), dok je pogodak za rimski klub zabio Mauri (47).Na ljestvici vodi Milan sa 40 bodova, šest manje ima Lazio, dok je na trećem mjestu Napoli sa 33 boda, no Napoli večeras očekuje derbi protiv Juventusa. Inter je na sedmom mjestu sa 29 bodova, ali i dvije utakmice manje.

Sampdoria - Roma 2:1 (Pozzi 58, Guberti 84 / Vučinić 18)

Milan - Udiense 4:4 (Pato (45+1, 82), Benatia 78-autogol Ibrahimović 90+3 / Di Natale 35,66, Sanchez 53, Denis 89)

Bari - Bologna 0:2 (Ekdahl 38, Di Vaio 69)

Chievo - Palermo 0:0

Parma - Cagliari 1:2 (Giovinco 54 / Acquafresca 22, 32)

Fiorentina - Brescia 3:2 (Gilardino 72, Santana 86, Ljajić 88 / Diamanti 30, Cordova 45+4)

Catania - Inter 1:2 (Gómez 71 / Cambiasso 74, 79)

Cesena - Genoa 0:0

Napoli - Juventus - večeras

LONDON

Nogometaši Manchester Uniteda i Tottenhama izborili su plasman u četvrto kolo nogometnog FA Kupa.United je na Old Traffordu u velikom derbiju pobijedio Liverpool 1:0, a pogodak odluke postigao je Ryan Giggs u drugoj minuti utakmice iz jedanaesterca. Liverpool je predvodio novi menadžer Kenny Dalglish, a izgledi "Redsa" za gostujući trijumf nestali su kada je Steven Gerrard u 32. minuti dobio crveni karton.Tottenham je prolaz dalje izborio pobjedom protiv Charltona 3:0, a golove su zabili Andros Townsend (49) i Jermain Defoe (58, 60). U redovima Spursa nastupila su trojica hrvatskih nogometaša - Vedran Ćorluka i Niko Kranjčar su odigrali cijeli susret, dok je Luka Modrić u igru ušao početkom drugog poluvremena. Četvrti član "Crottenhama" Stipe Pletikosa utakmicu je pratio s klupe za pričuve.Danas su na rasporedu još dvije utakmice FA kupa, a sastaju se Chelsea - Ipswich, te Leicester - Manchester City.

CHENNAI

Švicarski tenisač Stanislas Wawrinka pobjednik je ATP turnira u indijskom Chennaiju nakon što je u finalu pobijedio Belgijanca Xaviera Malissea s 7:5, 4:6, 6:1.Wawrinki je to treći turnir u karijeri nakon Umaga i Casablance.

ALTENMARKT

Švicarska skijašica 19-godišnja Lara Gut pobijedila je u današnjem super-G Svjetskog kupa u Altenmarktu, dok je drugo mjesto pripalo Amerikanki Lindsey Vonn (+0,53). Na trećem mjestu završila je Švicarka Dominique Gisin (+0,72). Hrvatska nije imala predstavnica na današnjoj utrci. U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Nijemica Maria Riesch, koja je danas bila šesta. Maria Riesch ima 923 boda, a slijedi Lindsey Vonn sa 827.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙