FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: tržište u blagoj negativnoj stagnaciji

Autor: scvi
ZAGREB, 7. siječnja 2011. (Hina) - Na Zagrebačkoj burzi danas su indeksi u blagoj negativnoj stagnaciji, dok su u najvećem fokusu investitora dionice Ine i Jadranskog naftovoda.

Crobex indeks bio je oko podneva u blagom minusu od 0,08 posto, na 2.149 bodova, a Crobex10 za 0,15 posto, na 1.176 bodova.

Redovni promet dionicama dosegnuo je 27,5 milijuna kuna, što je otprilike na razini kao i u srijedu u ovo doba.

„Domaće tržište u blagoj je negativnoj stagnaciji, ponajviše zbog spuštanja cijena dionica HT-a i Končara Elektroindustrije. No, trgovanje je mirno, a u najvećem fokusu investitora i dalje su dionice Ine“, kaže Danijela Sporiš, brokerica i investicijska savjetnica u investicijskom društvu Credos.

Dionicom Ine ostvareno oko 12 milijuna kuna prometa. Cijena joj stagnira na 3.202 kune.

Po likvidnosti slijedi dionica Jadranskog naftovoda, kojom je ostvareno 3,3 milijuna kuna prometa. Pritom je samo u jednoj transakciji vlasnika promijenilo 1.000 komada dionica, po cijeni od 3.120 kuna ili 3,5 posto višoj nego prethodnoga trgovinskog dana.

Slijedi dionica HT-a, kojom je do sada ostvareno 2,5 milijuna kuna prometa. Pritom joj se cijena spustila 0,4 posto, na 295,38 kuna.

Među milijunaše uvrstile su se još i dionice Dalekovoda, Ingre i Končar Elektroindustije. Pritom je dionica Dalekovoda poskupjela 1,9 posto, na 272 kune, dok su dionice Ingre pretrpjele pad cijene za 8,8 posto, na 14,25 kuna, a Končara za 1,8 posto, na 541 kunu.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙