FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: ne jenjava interes za prodaju dionica Ine

Autor: scvi
ZAGREB, 30. prosinca 2010. (Hina) - Na Zagrebačkoj burzi ni danas, uoči novogodišnjih praznika, ne jenjava interes malih ulagača za prodaju dionica Ine, tako da su do podneva ostvareni veći prometi nego jučer, dok su indeksi i dalje u blagom plusu.

Crobex indeks bio je oko 12,00 sati u plusu 0,27 posto, na 2.095 bodova, dok je Crobex10 ojačao 0,2 posto, na 1.142 boda.

Crobex indeks je od početka prosinca u plusu gotovo 17 posto, a Crobex10 gotovo 20 posto. Od početka godine, pak, Crobex je na dobitku 4,2 posto, a Crobex10 8,1 posto.

Redovni promet dionicama dosegnuo je do podneva 24,6 milijuna kuna, što je oko 12 milijuna više nego jučer u ovo doba.

„Iako su pred nama novogodišnji praznici, interes malih ulagača za prodaju dionica Ine ne jenjava ni danas. Upravo je ta dionica omogućila znatan pozitivni pomak na domaćoj burzi u prosincu, zahvaljujući čemu indeksi i godinu završavaju s dobitkom. Nadamo se da će i siječanj biti u takvom ozračju“, kaže Ivana Hatvalić, direktorica Službe za investicijsko bankarstvo Štedbanke.

Već uobičajeno, najviše se trguje dionicom Ine, kojom je do podneva ostvareno 15,3 milijuna kuna, što je otprilike 6 milijuna više nego jučer u ovo doba. Cijena joj stagnira na 3.100 kuna.

Po visini prometa slijedi dionica HT-a, kojom je ostvareno 1,7 milijuna kuna, pri čemu joj je cijena blago ojačala, za 0,13 posto, na 289,5 kuna.

Milijunski promet ostvaren je još i dionicom Belja, u visini od 1,2 milijuna kuna. Cijena joj je porasla 5,49 posto, na 73 kune.

Zagrebačka burza sutra radi skraćeno, do 13 sati.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙