FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Ovca za cijeli život" premijerno u "Maloj sceni"

Autor: agrb
ZAGREB, 4. siječnja 2011. (Hina) - Zagrebačko kazalište "Mala scena" imat će 20. siječnja svoju prvu ovogodišnju premijernu predstavu "Ovca za cijeli život" njemačke autorice Martigen Matter, u režiji i adaptaciji Snježane Banović, izvijestilo je danas to kazalište za djecu i mlade.

Kroz priču o naizgled nemogućem prijateljstvu Ovce i Vuka, predstava potiče gledatelje na razmišljanje o različitostima, toleranciji, prijateljstvu i neprijateljstvu, o povjerenju te o suživotu s različitostima, stoji u najavi "Male scene".

Istoimena slikovnica prema kojoj je nastala predstava višestruko je nagrađivana, između ostalog osvojila je njemačku Nagradu za književnost za mlade 2004.

U predstavi, namijenjenoj djeci starijoj od četiri godine, glume Dražen Čuček i Srđana Šimunović. Prijevod je napravila Maja Oršić Magdić, scenografiju Roberta Bratović, kostime Dženisa Pecotić, koreografiju Ljiljana Gvozdenović, a glazbu Toni Ostojić.

Idući tjedan "Mala scena" počinje s pokusima za predstavu "Kamenje", australsku uspješnicu Toma Lycosa i Stefa Nantsoua, u prijevodu Maje Oršić Magdić i režiji Ivice Šimića, koja bi premijeru trebala imati polovicom veljače. Predstava je nastala na temelju istinitog događaja o dvojici dječaka koji su, bacajući kamenje s mosta na autocestu, usmrtili vozača automobila. U glavnim ulogama debitirat će Marko Hergešić i Filip Lozić.

Zbog velikog interesa publike u siječnju će ponovno igrati predstava "Čast" Istarskog narodnog kazališta, u režiji Ivice Šimića, koja je u studenome već gostovala u "Maloj sceni".

Najavljeno je i da od 14. siječnja ponovno kreću matineje petkom i subotom, u okviru kojih će se izvoditi "Priča o kotaču" i "Pale sam na svijetu".

"Mala scena" je u prošloj godini imala 478 izvedbi, od čega su bile tri premijere i šesnaest repriznih predstava, koje je pogledalo više od šezdeset tisuća gledatelja, a gostovala je diljem Hrvatske, te u inozemstvu, od SAD-a, Irske i Velike Britanije do Taiwana i Beča.

(Hina) xagrb ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙