FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

Autor: jnah
ZAGREB, 31. prosinca 2010. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat:

ČAKOVEC

Uzrok jučerašnjeg požara u Paragu, romskom naselju kod Trnovca u Međimurskoj županiji, u kojem je poginula šestogodišnja djevojčica, jest nepravilno spojena plinska boca na peć, izvijestio je glasnogovornik međimurske Policijske uprave Krunoslav Gosarić. Obdukcijom je utvrđeno da je uzrok smrti djevojčice trovanje dimom, dodao je. Njezina 24-godišnja majka, kojoj su utvrđene opekline drugog stupnja opasne za život, premještena je tijekom dana s odjela kirurgije na intenzivnu njegu Županijske bolnice u Čakovcu, potvrdio je pročelnik kirurgije dr. Robert Grudić. Iako je trenutačno izvan životne opasnosti, zbog opeklina na vratu i licu bit će još desetak dana u bolnici, rekao je dr. Grudić. Predstavnici lokalnih vlasti i čakovečkoga Centra za socijalnu skrb obećali su da će sljedeći tjedan učiniti sve kako bi se nesretnome bračnom paru osigurao novi krov nad glavom.

ZAGREB

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je božićnu čestitku patrijarhu Srpske pravoslavne Crkve gospodinu Irineju, priopćio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije. "Zahvaljujem Vam na ljubaznim čestitkama i dobrim željama koje ste mi uputili prigodom Božića. U ozračju božićne radosti upućujem Vama, svećenstvu, monaštvu i vjernicima Srpske Pravoslavne Crkve srdačne čestitke za Božić s najboljim željama za blagoslovljenu novu 2011. godinu. U Isusu se Bog utjelovio. Postavši čovjekom darovao nam je svoju Riječ i izrekao se u Ljubavi. Božić je blagdan Emanuela, Boga s nama ljudima - radosni odgovor Neba čovjeku. Božić je poziv i nama da prihvaćamo bližnje sa suosjećanjem i radošću u Kristu. Neka rođenje Sina Božjega bude snažan poticaj Vašem odgovornom pastirskom služenju. Izražavajući Vam zajedništvo iste vjere, iskreno Vas u Kristu pozdravljam", navodi zagrebački nadbiskup kardinal Bozanić u čestitci patrijarhu Srpske pravoslavne Crkve gospodinu Irineju.

ZAGREB

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je božićnu čestitku srpskopravoslavnom metropolitu zagrebačko-ljubljanskom i cijele Italije Jovanu Pavloviću, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije. "Srdačno Vam zahvaljujem na ljubaznim čestitkama koje ste prigodom Božića uputili meni osobno te svećenicima, redovništvu i svim vjernicima. Vama, Vašem svećenstvu, monaštvu, kao i svim pravoslavnim vjernicima upućujem iskrene čestitke povodom rođenja Isusa Krista te želim obilje Božjeg blagoslova u novoj 2011. godini", kaže se među ostalim u čestitki.

(Hina) xjn yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙