FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HRT: riješeni problemi unutar mreže digitalne TV MUX B

Autor: ista
ZAGREB, 31. prosinca 2010. (Hina) - Hrvatska radiotelevizija od danas, temeljem odobrenja Agencije za elektroničke medije (AEM), ponovno emitira svoje televizijske programe unutar mreže digitalne televizije MUX B koji se unutar te mreže nisu emitirali od 27. prosinca, izvijestila je Služba za odnose s javnošću HRT-a.

Time je gledateljima koji su tijekom posljednjih nekoliko dana u pojedinim dijelovima zemlje ostali bez slike na malim ekranima ponovno omogućeno nesmetano praćenje programa.

Do prestanka emitiranja programa HRT 1 i HRT 2 došlo je zbog isključivanja spomenutih kanala iz MUX B-a što je učinjeno kako bi se u mreži MUX B oslobodio prostor za emitiranje novih specijaliziranih televizijskih kanala koji će uskoro biti pokrenuti.

Međutim, kako u nekim dijelovima zemlje postoje smetnje u prijemu signala mreže MUX A te kako svi gledatelji nisu prilagodili svoje antenske sustave za prijem programa iz te mreže, došlo je do problema uslijed kojih nije bilo moguće pratiti programe HRT 1 i HRT 2.

U cilju što bržeg rješavanja tih problema, HRT je zatražio i dobio dopuštenje od AEM-A temeljem kojega je mrežni operater Odašiljači i veze ponovno prebacio kanale HRT1 i HRT 2 i u MUX B kao što je to bilo do 27. prosinca, a čime je ponovno omogućeno njihovo nesmetano praćenje.

Gledatelji HRT-a stoga od danas na programskim mjestima HRT 3 i HRT 4 unutar digitalne mreže MUX B mogu pratiti programe HRT 1 i HRT 2. Međutim, radi se o privremenome rješenju budući da emitiranje programa HRT-a unutar MUX B prestaje 28. veljače 2011.

Do tada svi gledatelji koji prate programe HRT-a u MUX-B ( oznake HRT3 i HRT4) i koji ne mogu primati programe iz MUX A mreže ( oznake HTV1 i HTV2) moraju svoje antenske sustave (individualne ili zajedničke) prilagoditi novonastaloj situaciji te prijeći na prijem kanala MUX A mreže.

(Hina) xpp ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙