FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sunčani Hvar: dogovoreni 'minimalci' za pet izvansezonskih mjeseci

Autor: pgas
SPLIT/HVAR, 30. prosinca 2010. (Hina) - Na današnjem izvanrednom sastanku Uprave i zaposlenika hotelsko-ugostiteljske tvrke "Sunčani Hvar" dogovoreno je da u pet izvansezonskih mjeseci - prosinac ove, te siječanj, veljača, ožujak i travanj 2011. godine - radnici primaju minimalnu plaću od oko 2.800 kuna radi izbjegavanja stečaja tvrtke koja je u teškom stanju.

Sporazum o tomu bit će potpisan u siječnju 2011. godine, izjavio je za Hinu povjerenik Sindikata turizma i usluga Hrvatske (STUH) u "Sunačnom Hvaru" Tomislav Dujmović.

Po Dujmovićevim riječima, razlika između 'minimalaca' za tih pet mjeseci i pune plaće, koje se kreću od 4.800 do 5.000 kuna, bit će nadoknađeni u ljetnjim, to jest turističkim mjesecima 2011. počevši od lipnja iduće godine.

Naveo je da kako je na današnjem izvanrednom sastanku, koji je organiziran na poticaj Uprave, nazočilo 177 od ukupno 346 radnika što je više od potrebnih 50 posto. Od 177 nazočnih radnika 174 su podržala ovaj prijedlog, što je također više od 50 posto od ukupnog broja radnika pa se takva odluka smatra pravovaljanom, kazao je Dujmović.

Najavio je da će sporazum, na temelju današnjeg dogovora, biti potpisan nakon 3. siječnja za kada je zakazana u Zagrebu Skupština dioničara "Sunčanog Hvara".

Podsjetio je kako je većinski vlasnik "Sunčanog Hvara" Orco grupa sa više od 55 posto dionica, dok Hrvatski fond za privatizaciju posjeduje između 31 i 32 posto dionica, a preostale dionice su u vlasništvu malih dioničara.

(Hina) xpgas yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙