FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Apel radnika Sunčanog Hvara

Autor: tmis
ZAGREB, 27. prosinca 2010. (Hina) - Sindikalna podružnica i Radničko vijeće tvrtke Sunčani Hvar krajnje nezadovoljni događanjima oko te tvrtke uputili su danas otvoreno pismo-apel hrvatskoj premijerki, ministru turizma i predsjedniku Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) kojim ih mole da naprave sve što je u njihovoj moći da se situacija u Sunčanom Hvaru što prije razriješi i spase radna mjesta.

U ime 356 stalno zaposlenih u Sunčanom Hvaru otvorenim pismom sindikalni povjerenik podružnice Sindikata turizma i usluga Hrvatske (STUH) Tomislav Dujmović te predsjednik Radničkog vijeće Sunčanog Hvara Andrija Mlinac ističu zabrinutost radnika za svoja radna mjesta, ali i za cijelu tvrtku.

Navode i kako sve što žele je očuvati radna mjesta, što mogućim drže samo ako se trenutna pat pozicija u toj tvrtki, za koju kažu da traje predugo, hitno razriješi kako bi tvrtka mogla nesmetano poslovati i osigurati djelatnicima plaće.

Uvjereni su i da Sunčani Hvar ima potencijal, da radnici žele radom pridonijeti boljitku tvrtke i njenom daljnjem razvoju.

Prošlog je tjedna Uprava Sunčanog Hvara pozvala na hitan dogovor dioničara o donošenju odluka za opstanak tvrtke i očuvanje radnih mjesta.

Naveli su da će se Sunčani Hvar naći u bezizlaznoj situaciji ako se dva najveća dioničara, Orco Property Grupa i HFP, ne dogovore oko nužne provedbe plana restrukturiranja Sunčanog Hvara, koji bi formalno trebao biti potvrđen na Glavnoj skupštini tvrtke zakazanoj za 3. siječnja 2011.

Bez tog dogovora Sunčani Hvar neće moći nastaviti operativno poslovanje niti podmirivati obveze, a radna mjesta će biti ugrožena.

Iz Uprave su tada pozvali Vladu da ne dopusti slom najveće i najvažnije hotelske tvrtke u Hvaru te da se aktivno uključi u rješavanje problema Sunčanog Hvara.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙