FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zadar: radnici spremni fizički blokirati Kemoplast ako im ne isplati plaće

Autor: barn
ZADAR, 2. prosinca 2010. (Hina) - Ako Uprava zadarskog Kemoplasta radnicima ne isplati sve dugove u roku od 15 dana, radnici su spremni fizički blokirati tvrtku, poručili su s današnje konferencije za novinare predstavnici sindikata i radnika zadarske tvrtke kojima Uprava duguje četiri plaće.

Radnici od Uprave također traže da sa sindikatom potpiše sporazum kojim će jamčiti da neće iz tvornice iznositi i prodavati strojeve, jer su oni jedina mogućnost za naplatu radnika ako se sadašnja situacija ne razriješi.

Predstavnik sindikata Kemoplasta Branko Kokić naglašava da vjeruje obećanjima vlasnika tvrtke koji tvrdi da će pronaći sredstva za podmirenje dugova i ponovno pokretanje proizvodnje, te kako im nije cilj pokrenuti stečaj tvrtke.

"Nitko ovdje nije za to da se Kemoplast uništi i zatvori. To je jedina tvrtka u županiji i šire koja proizvodi PVC cijevi, i ona ima budućnost. Ali mi smo toliko iscrpljeni da više ne možemo čekati, jer bez plaća ne možemo preživjeti ni plaćati račune", istaknuo je Kokić.

(Hina) xbarn ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙