FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Smještaj i prehrana u učeničkim domovima do 1260 kn mjesečno

Autor: mbur
ZAGREB, 30. prosinca 2010. (Hina) - Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa donijelo je Odluku o utvrđivanju cijene usluga smještaja i prehrane učenika u učeničkim domovima za 2011. prema kojoj će cijena smještaja i prehrane iznositi najviše do 1260 kuna mjesečno, odnosno, 12.600 kuna godišnje, a od čega će polovicu osigurati jedinice lokalne samouprave a drugu polovicu roditelji.

Ta odluka na snagu stupa 1. siječnja 2011., navodi se u Odluci objavljenoj na mrežnim stranicama Ministarstva znanosti.

Jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave osiguravaju sredstva za sufinanciranje potpore smještaja i prehrane učenika u učeničkim domovima u iznosu od 630 kuna mjesečno, odnosno, 6300 kuna godišnje po učeniku.

Razliku do ukupne cijene smještaja i prehrane, a najviše do 630 kuna mjesečno (6300 kuna godišnje), osiguravaju roditelji, skrbnici ili centri za socijalni rad, a što se utvrđuje ugovorom između korisnika i učeničkog doma.

Potpora za sufinanciranje smještaja i prehrane osigurana je za učenike koji su hrvatski državljani i imaju stalno prebivalište u Republici Hrvatskoj.

Učenici koji su hrvatski državljani bez stalnog prebivališta u Republici Hrvatskoj i strani državljani plaćaju ekonomsku cijenu smještaja i prehrane u učeničkom domu, osim ako to nije drugačije uređeno međudržavnim ugovorom.

(Hina) xmb ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙