FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dodijeljene stipendije Zagrebačke županije

Autor: mbuj
ZAGREB, 21. prosinca 2010. (Hina) - Zagrebačka županija dodijelila je danas 30 stipendija učenicima, od čega deset stipendija za deficitarna zanimanja te 20 stipendija studentima sa svoje područja za školsku godinu 2010./2011.

Stipendija se dodjeljuje za 12 mjeseci, a iznosi 500 kuna na mjesec za učenika i 1000 kuna za studenta.

Dobitnici stipendija svoje su ugovore na današnjoj prigodnoj svečanosti u zagrebačkom hotelu "International" potpisali sa županom Zagrebačke županije Stjepanom Kožićem.

Uz 50 novih stipendista, u školskoj godini 2010./2011. stipendiranje nastavlja i 53 učenika i 85 studenata iz prijašnjih godina koji su zadovoljili uvjete za nastavak stipendiranja.

Tako će ove školske godine Zagrebačka županija stipendirati ukupno 188 stipendista, istaknuo je župan Kožić. Rekao je da Zagrebačka županija ugovore sa svojim stipendistima potpisuje tradicionalno prije Božića te kako misli da će stipendije biti znatna pomoć roditeljima pri školovanju djece.

Naglasio je kako Zagrebačka županija spada u red hrvatskih županija koje najviše novca iz proračuna izdvaja upravo za razvoj, školovanje i obrazovanje mladih ljudi te kapitalnu izgradnju u školstvu - novih osnovnih i srednjih škola i športskih dvorana. Osvrnuo se i na prošlotjednu sjednicu Županijske skupštine Zagrebačke županije na kojoj je prihvaćen proračun za 2011. godinu, a kojim je predviđeno da se za Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu izdvoji više od 105 milijuna kuna, što je oko 37 posto županijskog proračuna.

U ime stipendista na stipendijama je zahvalio Filip Pavetić.

Na natječaj za dodjelu tih novih 50 stipendija, koji je bio raspisan krajem rujna, pristiglo je 309 zamolbi. Pravo sudjelovanja na natječaju imali su učenici i studenti s prebivalištem u Zagrebačkoj županiji, a koji su, osim drugih općih uvjeta, protekle dvije godine školovanja završili s najmanjom prosječnom ocjenom 4,0, tj. 2,8 za deficitarna zanatska zanimanja, i studenti koji su protekle dvije godine školovanja završili s najmanjom jedinstvenom ocjenom 4,0 ili 3,5 za starija godišta i ostvarili minimalno 40 ECTS bodova po akademskoj godini.

Od prošle godine županovom odlukom uveden je i kriterij izvrsnosti, tj. bodovanje sudjelovanja na državnim/međunarodnim natjecanjima te rektorove i dekanove nagrade. Po kriteriju izvrsnosti, učenici su, osim drugih općih uvjeta, za protekle dvije godine školovanja trebali ostvariti prosječnu ocjenu od 4,5. Isto vrijedi i za studente prve godine fakulteta, a studenti starijih godišta trebali su ostvariti prosječnu ocjenu od 4,0 i minimalno 50 ECTS bodova po akademskoj godini.

(Hina) xbma ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙