FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gordan Matković pristupio HDSSB-u

Autor: ivuc
OSIJEK, 28. prosinca 2010.(Hina) - Predsjednik osječkoga Gradskog vijeća te nositelj Nezavisne gradske i županijske liste Gordan Matković danas je s još pet gradskih i županijskih vijećnika pristupio HDSSB-u, izvijestili su na konferenciji za novinare u Osijeku on i predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić.

Gordan Matković rekao je kako će po tri gradska i županijska vijećnika službeno postati članovi HDSSB-a, a svih deset vijećnika s te liste nastavit će djelovati u lokalnim predstavničkim tijelima i u zajedničkom klubu vijećnika koji će voditi HDSSB s kojim je Nezavisna lista (NL) i dosad činila većinu u Gradskome vijeću i Županijskoj skupštini.

Dodao je kako je o tome donesena jedinstvena odluka svih deset vijećnika te da je Nezavisna lista i njezina udruga građana "Nova osječka priča" na posljednjim lokalnim izborima opravdala povjerenje građana, ali, rekao je, sad se traže nova rješenja kako bi se zadržalo to povjerenje.

Procijenili smo da najviše možemo dati u sklopu organizirane političke opcije, koja je najjača na našem području i iz koje dolaze osječki gradonačelnik i župan, i koja ima Klub zastupnika u Hrvatskome saboru, ustvrdio je Matković, dodajući kako "ulaze u HDSSB s vjerom u jačanje pozicije Slavonije i Baranje".

Šišljagić je rekao kako je HDSSB dosad nekoliko puta slao pozive na zajednički rad u interesu grada, županije te Slavonije i Baranje. Ustvrdio je kako program HDSSB-a daje dobar temelj za razvoj Slavonije kao regije te jedinica lokalne samouprave s tog područja.

Na novinarsko pitanje zašto je odlučio pristupiti HDSSB-u kad je prije nekoliko tjedana najavio da će i dalje djelovati neovisno o političkim strankama, Matković je odgovorio kako su vijećnici NL-a "zaključili da u postojećim okolnostima ne mogu ostvariti sav svoj potencijal koji mogu dati u organiziranoj političkoj stranci koja ima gradonačelnika i župana".

Na novinarsko pitanje priznaje li pravomoćnu presudu Vrhovnoga suda protiv Branimira Glavaša za ratne zločine protiv civila, Matković je odgovorio kako ne bi potpisao pristupnicu HDSSB-u kad bi bilo nekih otvorenih pitanja te da će svoje stajalište prema Glavašu iskazati potpisivanjem stranačke pristupnice.

(Hina) xivuc ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙